maanantai 22. lokakuuta 2012

What to do, what to COOK?!

Kiitokset Heidille ensimmäisestä saamastani haasteesta. Olen ihan fiiliksissä tästä! Haasteet ovat aina todella hauskoja lukea ja myös itse tehdä. Olen nuorempana ollut ahkera päiväkirjan kirjoittaja. Kavereiden kanssa vaihdeltiin slämyjä (kuka muistaa vielä tällaiset?) ja kirjoittelen edelleen pieniä listoja sinne sun tänne. Tämä haaste onkin todella hauska toteuttaa. Pysyypähän ylhäällä myös blogini puolella suunnitelmani tulevista toteutettavista pöperöistä.



Haasteen ohjeistus:

1. Kiitä haasteen antajaa.
2. Jaa haaste eteenpäin, vaikka 4:lle.
3. Ilmoita näille haasteesta.
4. Kerro oma kahdeksan kohdan to do -listasi.



 1. Brunssi. Olisi ihana valmistaa miehelleni ja minulle jokin rauhallinen sunnuntaiaamupäivä oikein runsas ja täyttävä brunssi. Brunssini sisältäisi munakokkelia ja rapeaa pekonia miehelleni, itselleni löysäksi keitetty kananmuna ja paahtoleipätikkuja. Yhteiseksi hedelmäsalaattia ja makeita amerikkalaisia pannukakkuja. Täyttävän brunssin voisi päättää johonkin överimakeaan suklaaleivonnaiseen.

2. Isänpäiväkakku. Olen jo Nigellan eräästä keittokirjasta löytänyt loistavan kakkuohjeen jota olen päättänyt valmistaa isänpäiväksi miehelleni. En paljasta kakkua vielä, tapahtukoon suklaisen herkun paljastus isänpäivänä!

3. Sukiyaki. Pidän erittäin paljon japanilaisesta ruuasta. Innostus japanilaisesta ruokakulttuurista ei rajoitu ainoastaan sushiin vaan myös muihin japanilaisen keittiön klassikoihin. Sukiyaki kuuluu seuraavaan japsikeittiökokeiluuni. Hyvä ystäväni fiilistelee kanssani japanilaisen keittiön herkkuja joten tämä ruoka kuuluu seuraavaan "tyttöjen päivän" japsimenuun!

4. Paahdetut punajuuret. Punajuuri on tämän hetken se-juttu ja niistä olisi tarkoitus loihtia maailman maukkain lisäke pihvi-illalliselle.

5. Suklaafondant. Onko tämä sellainen jälkiruoka jonka täydelliseen onnistumiseen vaikuttaa täysikuu, juuri oikea lämpötila niin uunissa kuin maankuoren ytimessäkin? Vai kuvittelenko vain. Ehkä suklaafondantin valmistus on helpompaa kuin annan itseni ymmärtää. Sen tulisi olla siis juuri täydellistä!

6. Juustotarjotin. Olen suuri juustojen ystävä. Pari mieletöntä juttua odottelee seuraavaa hetkeä kun saamme herkutella juustoilla. Pikafondue, hedelmiä, pähkinöitä ja tietenkin iso lajitelma rapeita ja pehmeitä leipiä.

7. Halloween mätöt. Miksi vasta tänä syksynä tajusin miten hauska ja monipuolinen raaka-aine kurpitsa on? Isosta talvikurpitsasta keitin mausteista keittoa ja loput kurpitsakuutiot keitin soseeksi ja pakastin. Luvassa amerikkalainen pumpkin pie ja jos sosetta riittää niin kurpitsa muffineja.

8. Koristeellinen fantasiatäytekakku. Ihaillen saa seurata kakkublogeissa esiteltyjä upeita kakkuluomuksia mitä taitavat kädet ja näppärät sormet saavat aikaan. Monesti on niin että minulla ei aika riitä kovin pikkutarkkaan ja öhm.. huolelliseen kakun rakennukseen joten täykkärit ovat jääneet melko simppeleiksi. Mutta siis tällainen koristeellinen krumeluurikakku olisi joskus hauska tehdä.

Alla 1-vuotiskakku viime keväältä tyttärelleni, joka oli silloin kova Barbapapa-fani. Raunakermavaahdot lisättiin vasta ennen tarjoilua. Tätä ihmeellisempiin luomuksiin taidot eivät vielä riitä. Kakku oli todella helppo toteuttaa.


Haastan seuraavat bloggaajat tekemään oman to do -listansa:

Peruspöperön Virpi, Kokit ja Potit blogin Hannele, Cooking and Baking with Marion sekä Tiskivuoren Emäntä.

Mainiota alkanutta viikkoa kaikille!

7 kommenttia:

  1. Jee kiva kun teit tämän ja vielä näin äkkiä! Ja kyllä, muistan slämyt ja luulen että mulla on joku tallessakin :)

    Mun ois kans pitäny laittaa listalle brunssi! Jotenkin vain tuntuis että pitäis olla isompi joukko sitä syömässä ja sellaisia tilaisuuksia on harvoin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon parhaillaan mun vanhemmilla ja kokkailut aika vähissä semmosen matskun suhteen joka ois enemmän blogikelposta.. :D Niin tää haaste tuli niin mainioon saumaan.

      Ehottomasti kyllä brunssilla pitäis olla porukkaa enemmän vaikka ihan kiva se on kahdellekkin laittaa jos pysyy simppeleissä jutuissa.

      Poista
  2. Kiitos, Milla! Tämän haasteen lupaan toteuttaa!

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Eipä kestä, kiva katsoa sinun top 8 to do lista ;)

      Poista
  4. Olen haasteessa mukana - vielä pari ruokalajia on mietintämyssyssä...

    VastaaPoista