keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Pihviä, parsaa ja bearnaisea

Parsa on mainio lisuke lautasella sellaisenaan tai vaikka perinteisen perunan tilalla. Parsassa todellakin maistuu kevät! Rakastan sen koostumusta. Oikein kypsennettynä se on sopivan pehmää ja ihanan rouskuvaa. Bearnaisekastike taitaa olla yleisin kaveri parsan kanssa, mutta voi, sitruuna ja parmesaanikin tekevät oivallisen makukombon.

Helatorstaina syötiin maukas pihvipäivällinen parsan ja bearnaisekastikkeen kera. Tämä kastikeohje oli Huomenta Suomen Makuja -osiossa taannoin. Soosi valmistettiin eri tavalla kuin olen aikaisemmin sitä tehnyt (keltuaisten vaahdotus vesihauteessa). Hyvin onnistui tällä ohjeella! Redu antoi kastikkeeseen hiukan tiukemman maun ja mielestäni Dijon ja Tabasco lisämausteina sopivat loistavasti lihan kaveriksi.


- - - - - - - - - - - - -


neljälle

4-5 tankoparsaa per syöjä
4 ulkofileepihviä

Nosta pihvit hyvissä ajoin ennen paistoa huoneen lämpöön. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista voissa pannulla pinnat kiinni ja ota loppukypsennys uunissa.

Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä laakeassa kattilassa kypsiksi. Muutama minuutti riittää, tarkista kypsyys.


Bearnaisekastike

Tarvitset:

0,75 dl reduktiolientä (keitä 0,5 dl valkoviinietikkaa ja 1 dl valkoviiniä kokoon)
8 luomu keltuaista
500 g voita
tuoretta rakuunaa
0,5 tl Dijon sinappia
0,5 tl Tabascoa

Valmistele kaikki valmiiksi lähettyville ettei kastikkeen sekoitus katkea hetkeksikään. Eli sulata voi, hienonna rakuuna, mittaa sinappi lusikkaan ja nosta Tabasco lähelle. (Vahingosta viisastuneena.)

Sekoita hiukan jäähtyneeseen reduktioliemeen keltuaiset ja sekoita koko ajan. Liian kuumalla ja hitaalla sekoituksella voi tulla kokkelia. Kastike alkaa vaahtoutua ja paksuuntua. Väri vaalenee hiukan.

Kaada sulatettu voi munavaahtoon ohuena norona ja sekoita samalla huolellisesti. Mausta Dijonilla ja Tabascolla. Sekoita joukkoon lopuksi rakuuna.




1 kommentti:

  1. Pidän haasteista, joten kiitos! Palataan tähän ajan kanssa. :)

    VastaaPoista