tag:blogger.com,1999:blog-3868649878345572192.post2548156348493376217..comments2023-07-31T04:57:10.824-07:00Comments on Aina nälkä: PihlajanmarjamarmeladitMillahttp://www.blogger.com/profile/14037041593579666421noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-3868649878345572192.post-12868297484254366692017-10-08T01:53:23.341-07:002017-10-08T01:53:23.341-07:00Kiitos selkeästä ohjeesta. Marmeladeja oli helppo ...Kiitos selkeästä ohjeesta. Marmeladeja oli helppo valmistaa. Monet kaupan marmeladit ovat kumisia eivätkä lohkeile, mutta näistä tuli mukavan lohkeilevia. Testasin ohjetta kahdella tapaa. <br /><br />1. versio<br />Käytin omenoiden sijaan porkkanasosetta sillä muutoksella, että soseiden suhde oli n. 1,5 dl pihlajanmarjaa ja 1 dl porkkanaa. <br />TULOS: Ihan hirveitä, kaukana suloisista. Maultaan haljuja. Pistin kaiken biojätteisiin. Ei mitään kirpeyttä ja raikkautta. <br /><br />2. versio<br />Tein pelkällä pihjalanmarjasoseella, mutta käytin kukkurallisen ruokalusikallisen Meiran sitruunahappoa eli siis enemmän kuin tässä aiemmin joku muu oli käyttänyt. Uskalsin käyttää ronskisti, koska Meiran pussin kyljessä olevassa appelsiinihillo-ohjeessakin sitruunahapon osuus oli paljon suurempi.<br />TULOS: Paljon parempia. Saatan ehkä tarjota muillekin. Jäin kuitenkin kaipaamaan lisää sitä kirpeyttä ja happamuutta. <br /><br />Seuraavassa kokeilussa (joskus tulevaisuudessa) lisään joukkoon leivontakäyttöön tarkoitettua sitruunamehua. Onneksi olen tehnyt paseerattua pihjalanmarjapyrettä varastoon pakkaseen. <br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10453093254620711512noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868649878345572192.post-27715052989874093152017-10-08T01:52:23.403-07:002017-10-08T01:52:23.403-07:00Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10453093254620711512noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868649878345572192.post-34434195793583326322017-09-25T23:51:38.895-07:002017-09-25T23:51:38.895-07:00onkohan toi omenasose sokeritontaonkohan toi omenasose sokeritontaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868649878345572192.post-68159238833441880082017-09-06T06:50:40.022-07:002017-09-06T06:50:40.022-07:00Aivan mainio resepti! Sain onnistumaan oivallisia ...Aivan mainio resepti! Sain onnistumaan oivallisia marmeladinpaloja. Nyt aion yrittää mustaherukasta samalla reseptillä. Kiitos!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868649878345572192.post-25361425512640770862016-11-09T11:00:35.445-08:002016-11-09T11:00:35.445-08:00Tein juuri marmeladeja tällä ohjeella ja kun kaapi...Tein juuri marmeladeja tällä ohjeella ja kun kaapista löytyi vain sitruunahappoa niin käytin sitä. Sen kans kannattaa olla tosiaan varovainen. Puoli tl oli hieman liian vähän, mutta kokonainen tl taas aivan liikaa. Jouduin säätämään lisäämällä vähän sokeria, jotta liika kirpakkuus tasottui. Toivottavasti lopputulos on hyvä. Kiitos mainiosta ohjeesta, selasin useita phjeita läpi ennenkun tämä löytyi.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868649878345572192.post-86698672307726242912016-08-08T22:33:38.476-07:002016-08-08T22:33:38.476-07:00Jossain muualla taisi olla mainintaa ett säilyvät ...Jossain muualla taisi olla mainintaa ett säilyvät kaksi viikkoa..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868649878345572192.post-37504849058897948382014-12-13T12:03:43.265-08:002014-12-13T12:03:43.265-08:00Vanha postaus, mutta tiedäkkö yhtään kauan säilyy?...Vanha postaus, mutta tiedäkkö yhtään kauan säilyy? :)miahttps://www.blogger.com/profile/16745843802706839581noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868649878345572192.post-37577444935328928962012-11-04T09:55:03.290-08:002012-11-04T09:55:03.290-08:00Voi kun mieltä lämmittää kun tulit kommentoimaan j...Voi kun mieltä lämmittää kun tulit kommentoimaan ja kertomaan että olet käyttänyt ohjettani.. sinnepäin :D Ei kestä kiittää!Millahttps://www.blogger.com/profile/14037041593579666421noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868649878345572192.post-10512844163058879272012-10-29T00:56:53.071-07:002012-10-29T00:56:53.071-07:00Kiitos ihanasta ohjeesta! En noudattanut ohjetta i...Kiitos ihanasta ohjeesta! En noudattanut ohjetta ihan prikulleen mutta tuli silti erinomaista. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868649878345572192.post-19800655500236339052012-09-17T11:57:25.633-07:002012-09-17T11:57:25.633-07:00Hyvä tarkennus. Eli siis valmista omenasosetta puo...Hyvä tarkennus. Eli siis valmista omenasosetta puolitoista desiä. Mulla oli valmista kevyesti sokeroitua omenasosetta. Lidlissä on isossa purkissa hyvää omppusosetta (hilloa) mutta Pilttihyllyistä en osaa sanoa onko pelkkää omppua tarjolla.Millahttps://www.blogger.com/profile/14037041593579666421noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868649878345572192.post-2046302929079852092012-09-16T00:51:20.454-07:002012-09-16T00:51:20.454-07:00Reseptistä oli 1,5 omenasosetta. Onkohan tämä 1,5 ...Reseptistä oli 1,5 omenasosetta. Onkohan tämä 1,5 omenasta sosetta vai esim 1,5dl omenasosetta?<br />T. KatiVilinä ja Vilskehttps://www.blogger.com/profile/15798427163260199336noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868649878345572192.post-86686370379180710402012-09-09T10:12:58.627-07:002012-09-09T10:12:58.627-07:00Sitruunahappo ei mulle ole tuttu tuote, mutta usko...Sitruunahappo ei mulle ole tuttu tuote, mutta uskoisin että sen käyttö onnistuu kyllä. Viinihapon idea on tuoda marmeladiin kirpsakkaa makua, ettei se ole vain sokerinen hyytelö :) Löysin vähän ohjetta sitruunahapon käyttöön. "Se liuotetaan vesitilkkaan tai pieneen määrään säilykettä ja lisätään valmiiseen tuotteeseen. Sitä käytetään 1/2 - 1 1/2 tl/säilykekilo." Joten aloittaisin ehkä varovaisella alle puolikkaalla teelusikallisella sitruunahappoa. Kiitos kommentista!Millahttps://www.blogger.com/profile/14037041593579666421noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868649878345572192.post-22130362754023828902012-09-09T05:26:02.622-07:002012-09-09T05:26:02.622-07:00Vau mikä löytö! Näitä on ihan pakko tehdä, jos ei ...Vau mikä löytö! Näitä on ihan pakko tehdä, jos ei tänä vuonna ehdi, niin ensi vuonna viimeistään. Osaatko sanoa, että onko viinihappo ehdottoman tärkeä, vai voisiko sen korvata vaikka sitruunahapolla?sauvajyvänenhttps://www.blogger.com/profile/04675042210077244130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868649878345572192.post-25770816287409114402012-09-09T02:50:15.855-07:002012-09-09T02:50:15.855-07:00Kiitti! Mä en ole syönyt tietääkseni mitään muita ...Kiitti! Mä en ole syönyt tietääkseni mitään muita pihlajanmarjoista tehtyä kuin juuri noita kaupan kettukarkkeja. Joten mielenkiinnosta oisin valmis maistamaan muunlaisiakin virityksiä näistä marjoista.Millahttps://www.blogger.com/profile/14037041593579666421noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3868649878345572192.post-55294379043976947512012-09-09T00:43:07.936-07:002012-09-09T00:43:07.936-07:00Jopa ovat suloisia! Pihlajanmarjakarkeista minulla...Jopa ovat suloisia! Pihlajanmarjakarkeista minullakin tulee lapsuus mieleen :) Minun lapsuuteeni kuuluu myös pihlajanmarjahyytelö, jota äiti monia kertoja teki.Päivi / Kokkeillaanhttps://www.blogger.com/profile/15830506492129381519noreply@blogger.com