torstai 18. heinäkuuta 2013

Tämän kesän blogipiknik Ainolan puistossa

Ainolan puistoon levittäytyi vilteilleen eilen oululaista ruokabloggaajakansaa herkkuinensa. Sää piti meitä lähes viimeiseen asti jännityksessä. Taisimme kaikki olla erityisen iloisia siitä että pääsimme pikniköimään tänä vuonna ulkosalla ja aurinkokin pilkahti hetkeksi pilvien takaa moikkaamaan.

Herkkuja ruokapöytään kantoivat Makuja kotoa, Kokit ja PotitPastanjauhantaa, KokkeillaanGhetto Gourmet ja Peruspöperöä. Piknik kilisteltiin alkavaksi klassisella GT:llä. Tämän jälkeen lautaset alkoivat täyttyä yhdestä jos toisesta herkusta.




Kokit ja Potit -blogin Hannele tarjoili herkullisia leipäsiä marinoiduilla munakoisoilla. Munakoiso on yksi lempparivihanneksiani ja erityisesti nämä marinoidut versiot veivät kielen mennessään.




Pastanjauhajilta tuli mainiota seitsemän kerroksen dippiä meksikolaiseen tyyliin nachojen kera. Prezelit olivat kerrassaan kauniita! Kirsikkakompotti jäi maistamatta mutta uskon blogikollegojeni sanaan sen herkullisuudesta.




Hannelen välivadelmat. Philadelphiajuustolla ja valkosuklaalla täytettyjä vattusia. Ohhoh, niin ihania!




Lautasen yläreunassa katkarapulastun päällä on valmistamani thaityylinen ma haw -alkupala/suupala possun jauhelihasta ja maapähkinärouheesta. Siitä vasemmalla on Kotiharmin sisilialaisvaikutteinen friteerattu riisipallero tomaatin kera. Niin hyvää ja täyttävää! Tämä oli minulle täysin uusi tapa syödä riisiä. Heidin kinkkuskonssista nälkäinen allekirjoittanut jo kerkesi haukata palasen, ihanan mureaa ja pehmeää. Näitä olisi pitänyt piilottaa taskuihin muutama. Heidi oli valmistanut myös keksejä tummasta suklaasta ja aprikooseista.




Ghettola valmisti empanadoja jotka hunnutettiin upean vihreällä chimichurri yrttikastikkeella, nam! Ghettolan raakamakkarat varmasti ansaitsisivat täysin oman postauksensa, mutta koska niistä en kerennyt kuvaakaan napsaisemaan kun viheliäiset hävisivät jo parempiin suihin, luotan että niistä saadaan lukea lisää heidän bloginsa puolella.

Virpi oli valmistanut pieni sipulipiirakoita ja huolehtinut vastuullisesti myös kakkupuolesta. :) Snickers-kakku oli sopivan äkkimakea ja hyvä päätös piknikille. Suolapähkinöissä ja kinuskissa on jokin vastustamaton makujen liitto mistä tykkään ihan valtavasti.

Kiitos kaikille mukanaolleille!

8 kommenttia:

  1. Olihan herkut! Jään ootteleen sun reseptiäsi... Me Hannelen kanssa huolehdittiin, että viimeiset lastut eivät jääneet happanemaan lautaselle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Resepti tulossa! Hyvä kun pelastitte hapatuksilta lastuparat. ;)

      Poista
  2. Kiitos, Milla, seurasta ja thaialkupaloista. Teen niitä heti kun laitat ohjeen eetteriin. Töihin siitä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellenne! Nyt mun täytyy näköjään rykästä postaus ulos. :)

      Poista
  3. Minäkin jään odottelemaan ohjetta, oli tosi herkkuja alkupaloja! Ja nähdäänpä tässä sitten joku kerta uudelleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tykkäsitte. Jännitin että olenko järjissäni kun tuon jotain mitä en ole koskaan aikaisemmin valmistanut/syönyt mutta onneksi olivat maistuvia. Näin teemme! :)

      Poista
  4. Minä teen lähes aina miitteihin jotain mitä en ole ennen tehnyt. Sopivasti pöljä pittää olla :D

    Kiitos, rapukakkuset maistuivat ihanilta!

    VastaaPoista