sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Vaniljajäätelöä kookoskeksimurun ja kirpeän limekastikkeen kera

Racletteillallisen päätti simppeli jälkiruoka. Vaniljajäätelö voi olla tylsää, mutta sitä saa tuunattua monella eri tavalla mieleisekseen. Juuri koskaan en syö vaniljajäätelöäni sellaisenaan. Aina kuppiin eksyy kaveriksi kuningararhilloa, marjoja, pipareita tai muita keksejä.

Karibialainen fiilis ikäänkuin salaa hiippaili jälkkäriin kookoksen ja limenmaun muodossa. Ja miten hyvin jäätelössä toimikaan rapean makea kookoskeksimuru ja limetinmehusta keitetty superkirpeä kastike.


- - - - - - - - - - - -


Tarvitset:

Kookoskeksimuru
100 g voita
n. 2 dl vehnäjauhoja
n. 1 dl kookoshiutaletta
½ dl sokeria
ripaus suolaa

Nosta voi pehmenemään huoneenlämpöön. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Nypi vehnäjauho, kookoshiutale, sokeri ja suola voin joukkoon. Laita vehnäjauhoa sen verran, että muruseos ei jää voisen kosteaksi, mutta ei jauhoisen kuivaksikaan. Kun sormillasi nipistät taikinamurua, taikina jää muotoonsa.

Jätä muruseokseen isompia sattumia. Paahda kookoskeksimurua leivinpaperin päällä uunin ylätasolla. Seuraa murun kypsymistä, siirtele ja kääntele muruseosta paiston aikana.

Kookoskeksimuru on valmista, kun se on kauniin kullan väristä. Jäähdytä keksimuru ja pakkaa tiiviiseen rasiaan.


Kirpeä limekastike
4 limetin mehu
½ dl vettä
1 rkl glukoosisiirappia
1 rkl (tai enemmän) sokeria
hyppysellinen limetin raastettua kuorta

Mittaa aineet limenkuoriraastetta lukuunottamatta kattilaan ja anna kiehua sopivan miedolla lämmöllä. Anna mehun keittyä kasaan kunnes se on noin puolet sen alkuperäisestä määrästä. Lisää lopuksi raastettu lime.

Kaada valmis siirappi jäähtymään lasiin. Limesiirapin väriä voi tehostaa tipalla vihreää elintarvikeväriä.

Voit valmistaa siirappia myös sitruunoista, veriappelsiineista tai greipistä.




2 kommenttia:

  1. Namnamnam, tää menee ehdottomasti testiin heti kun tullaan sieltä Karibialta takas ;) Voi olla, että tarvitsee vähän eksoottista lohturuokaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen että karibiaikävää tämä voi vain vähän lievittää. Jään odottelemaan innolla sun reissupostauksia! Ja aivan ihanaa matkaa teille.

      Poista