keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Moshi, moshi! Sushi!

Täällä Oulussa olen syönyt sushia ainoastaan Tomossa. Kun en yksivuotiaan ja citykärryjen kanssa jaksanut sushin himoissani vääntäytyä keskustaan, ostin seuraavalla ostosreissullani sushivärppeet.

Norilevän maku ei ihan vielä vakuuta, mutta sitä tarttui matkaan. Halusin testata kaliforniarullien teon. Nigirit, eli riisipallot erilaisilla päällysteillä, ovat minun suosikkejani. Kurkku, porkkana, avokado, munakas, lohi raakana tai kypsänä uppoavat parhaiten.

A-luokan lihansyöjänä miehenikin ihan reippaasti maisteli tekosiani. Jotta sana sushi ei karkota heti alkuunsa toista puoliskoani pöydän ääreltä, valmistin lohen kypsäksi uunissa.

Lautasella tamagonigiri (munakas), aburinigiri (kypsennetty lohi ja majoneesi) ja avokadonigiri lajitelma.


Munakas on omaleimaisen näköinen, ei ihan niinkuin ehkä pitäisi. Valmistin munakkaan seuraavasti: rikoin kahden munan rakenteen haarukalla, loraus riisiviinietikkaa, suolaa ja sokeria. Dashi liemi jäi puuttumaan, mutta maku munakkaalla oli ihan ok. Paistoin seoksen puolikypsäksi omeletiksi, autoin paistinlastalla rullalle.


Kaliforniarullissa paahdettuja seesaminsiemeniä, täytteenä kurkkua, porkkanaa ja avokadoa ohuina tikkuina. Sisällä töräys majoneesia antamassa lisämakua.

Sushiriisiä valmistaessa on tärkeä muistaa huuhdella riisiä riittävästi juoksevan veden alla. Näin ylimääräinen tärkkelys huuhtoutuu ja riisi ei puuronnu vaan pysyy koostumukseltaan sopivana muotoiluun. Sushiriisipaketeissa on hyvät ohjeet keittämiselle ja riisin maustamiselle.

Rohkeasti kokeilemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti