keskiviikko 8. elokuuta 2012

Mansikka-melonigranita

Ostin ison vesimelonin, ja jotta koko makea ihanuus tulisi käytettyä ennen bäst fööreä, tuli mieleeni ajatus granitasta. Nopea surffaus netissä ja fanni&kaneli blogista sain vähän osviittaa miten voisin granitaani lähteä rakentamaan. Mansikoitakin sattui sopivasti olemaan joten eikun hommiin.


Tässä oma versioni kylmänhileisestä helleherkusta.

2 dl vettä
1½ dl sokeria
yhden pienen luomusitruunan mehu
puolikas vesimeloni, muutama desi mansikoita

Kiehauta vesi, sokeri ja sitruunamehu että sokeri liukenee. Jäähdytä. Soseuta sokeriliemi ja hedelmät. Tässä vaiheessä maistelin ja lisäilin vielä lisää sokeria.
Kaada seos laakeaan rasiaan/vuokaan. 3-4 cm mielestäni on sopiva korkeus seokselle.
Pakasta jäiseksi.
Ota jäätynyt massa pakastimesta hetki ennen tarjoilua pehmittymään. Juuri ennen tarjoilua raavi haarukalla meloni-mansikkajäästä hilettä ja asettele se annosmaljoihin tarjolle.


2 kommenttia:

  1. Tosi houkuttelevan näköistä! Paha vaan, että pukkas pikkusen kylmää säätä tänne meille päin... Mutta voihan tätä syödä töppöset jalassa ja villatikkuri päällä, niin tarkenee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvää, maku ei kärsi oli ulkona mikä sää hyvänsä :)

      Poista