keskiviikko 22. elokuuta 2012

Mantelinen karviaismarja crumble

Syksyn marjat suorastaan kiljuvat tekemään niistä murupaistosta. Herukoista, karviaisista ja miksei vaikka puolukoistakin voi valmistaa uunikuumaa crumblea, eli murupaistosta. Sain anopiltani rasian vihreitä karviaisia, juuri sopivan kypsiä ja makeita. Mielikuvitus alkoi laukata ja pian oli jo uuni päällä ja aina nälkäinen valmiina kokkaamaan jotain ihan uutta. Tämän murupaistoksen ohje tuli puhtaasti itse kokeilemalla.

- - - - - - - - - - - - -

kahdelle

Tarvitset:

2 rkl rouhittuja mantelilastuja
2 rkl ruokokidesokeria
3 rkl vehnäjauhoja
1 rkl kylmää margariinia/voita

2 dl karviaisia tai muita marjoja


Voit maustaa murutaikinan puolella teelusikkaa kardemummaa, mutta kardemumman maku voi peittää miedon mantelin aromin. Voit kuitenkin itse päättää haluatko fiilistellä mausteilla.

Sekoita kuivat aineet pakastepussissa, lisää voinokare ja hiero voi tasaisesti pussin läpi kuiviin aineisiin. Anna murutaikinan jäähtyä hetki jääkaapissa.

Voit käyttää uuninkestäviä annosvuokia tai suurempaa uunivuokaa. Karviaiset alle, murutaikina päälle. Ripottele vielä muutama mantelilastu pinnalle ja pistä uuniin.
200 astetta, kunnen paistos kuplii ja muru on saanut kauniin värin.


Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti