maanantai 19. marraskuuta 2012

Isänpäivän olutkakku

Isälle leivoimme hänen päivänään kaljakakkua. Ohje on alkujaan Nigellan ja muutamissa blogeissa olenkin jo tämän nähnyt aikaisemmin. Luotin vakaasti kehuihin joita tämä mehevä kakku oli saanut osakseen. Ja eikä suotta, miten ihanan pehmeä ja suklainen kakku olikaan. Paksu ja maltainen Guinness toi miellyttävän lisäsäväyksen kakkuun. Suklaakakku hunnutettiin Guinness-oluen tapaan paksulla vaalealla vaahdolla. Tämä ei varmasti jäänyt ensimmäiseksi eikä viimeiseksi kaljakakuksi.


- - - - - - - - - - - - -


Tarvitset:

2 ½ dl Guinness olutta
200 g voita
2 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
4 ½ dl sokeria
1 ½ dl creme fraichea
2 munaa
1 rkl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 ½ tl ruokasoodaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 ½ dl tomusokeria
1 dl kuohukermaa


Mittaa olut, voi, sokeri ja kaakaojauhe kattilaan. Anna voin sulaa ja sekoittele kevyesti. Nosta kattila liedeltä. Vatkaa munat, creme fraiche ja vaniljasokeri. Sekoita massa olut-sokeriseokseen. Sihtaa jauhot ja sooda joukkoon käännellen.

Paista uunin alimmalla tasolla 180 asteessa 40-60 minuutta. Koita kakun kypsyyttä tikulla. Kakku saa jäädä kosteaksi ja lähes kypsäksi sisältä.

Valmista kuorrute, vatkaa kerma, sekoita joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri. Levitä jäähtyneen kakun päälle.




2 kommenttia:

  1. Kakku jäähtymässä ja aamulla vaahto niskaan! :) nam!

    VastaaPoista
  2. Kiitos suomennoksesta ja jakamisesta! Hyvää oli! T. A

    VastaaPoista