tiistai 8. lokakuuta 2013

Punajuuririsottoa ja vuohenjuustoa

Lihaton lokakuu ei ihan täysin tule toteutumaan meidän perheessä. Toistaalta haluan omalta osaltani olla mukana niillä panoksilla jotka sopivat meidän perheellemme. Lupaan panostaa enemmän kasvisruokaan ja valitsemaan arkiruokapöytään kasvisvaihtoehtoja. Ehkä tämä voisi olla minun lupaukseni lihattomalle lokakuulle?

Sieltä täältä eteeni on pomppinut herkullisia risottoreseptejä. Punajuuripöpinä valitsin punajuuririsoton testaukseen ja ai että tuliko hyvää! Muutama kiekko paistettua vuohenjuustoa päälle niin se oli siinä!


- - - - - - - - - - - - -


3-4:lle henkilölle

Tarvitset:

1 l hyvää kasvislientä (litra kuumaa vettä, 1-2 rkl fondia, puolikas kasvisliemikuutio, hyvää suolaa)
n. 200 g punajuurikuutioita
2 dl arborio risottoriisiä
oliiviöljyä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
(loraus valkoviiniä)
2 dl parmesaaniraastetta
mustapippuria
vuohenjuustokiekkoja
rucolaa koristeeksi

Kuori ja kuutioi punajuuret. Laita uunivuokaan ja lorauta päälle kevyesti oliiviöljyä ja hitunen suolaa. Paahda 200-asteisessa uunissa kunnes ovat kypsiä. Soseuta kasvisliemitilkan kanssa sauvasekottimella tasaiseksi. Pienet sattumat ovat kuitenkin erittäin toivottuja.

Kuutioi sipuli ja raasta valkosipuli. Paista hetki pannulla oliiviöljyssä kunnes sipuli muuttuu läpikuultavaksi. Lisää joukkoon riisi ja paista lisää. Katso ettei pannu ole liian kuumalla, sipuli ei saa palaa. Kun riisin reunat muuttuvat hiukan läpikuultaviksi lisää ensimmäinen loraus kasvislientä tai valkoviiniä. Sekoita koko ajan. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää lientä. Sekoita. Jatka kunnes riisi alkaa olla lähes kypsää.

Paista tässä välissä vuohenjuusto.

Lisää valmistuvan risoton joukkoon soseuttamasi punajuuri. Sekoita ja lisää tarvittaessa vielä kasvislientä että risoton koostumus pysyy pehmeänä. Lisää lopuksi parmesaani ja rouhaise joukkoon mustapippuria. Maistele ja mausta tarvittaessa lisää.

Aseta upean punainen risotto tarjolle ja asettele päälle vuohenjuusto ja rucola.






6 kommenttia:

  1. Punajuuririsottoa olen syönyt viimeksi muutama vuosi sitten Turussa ravintola Sergioksessa. Voi jee, että se oli hyvää! Risoton lisäksi lautasella oli kierteeksi risoton päälle valutettua parmesaanikastiketta(?), joka sai ruoan näyttämään aivan raitajuurelta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raitajuuririsotto, se olisikin hyvä idea! Joku naatti koristeeksi lautasen reunalle? :) Mun pikkunen juustohiiri varasti pienen kourallisen parmesaaniraastetta ja haukkasi palan kimpaleesta kun en ehtinyt vuolemaan erikseen lastuja lautaselle.. eli se herkku maistuu kastikkeena tai sellaisenaan varmasti kaikille! :D

      Poista
  2. En ole punajuuririsottoa koskaan syönyt, mutta arvelisin tykkääväni siitä, kun punajuurifani olen muutenkin. Korvamerkitten tämän ohjeen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvän makuinen risotto. Rohkealla kädellä punajuurta sekaan ja tulee hyvää!

      Poista