maanantai 5. marraskuuta 2012

Ravintola Patrona

Alkakoon tästä postauksesta blogissani osio ravintolamätöt. Minuun on puraissut joku ihmeen meksikolainen kärpänen, fiilistelen meksikolaista ruokaa antaumuksella ja suunnittelen meksikolaisen keittiön herkkuja mitä voisi itse valmistaa joskus lähitulevaisuudessa. Koska en ole koskaan aitoa meksikolaista ruokaa syönyt, saatikka Meksikossa käynyt, lähimmäksi aitoa meksikolaista keittiötä Suomessa pääsee luultavasti ainoastaan helsinkiläisessä Patrona -ravintolassa (Annankatu 20).  Ravintolaa on ylistetty maasta taivaisiin joten se oli itsestäänselvyys, että siellä aterioimme heti kun vain on mahdollista.

Alkupalaksi söimme kerrassaan herkullista guacamolea ja ravintolassa valmistettuja nachoja eli tortillasipsejä. Taustalla pieniä lihalla ja juustolla täytettyjä piirasia.
 Pääruuaksi mieheni otti possutacoja.
Itselläni  kanaenchiladas.
Olihan näillä annoksilla hienot espanjalaiset nimetkin. Kuka niitä voi enää muistaa. Tähän loppuun ihana antikliimaksi. Me ei syöty jälkkäreitä! Ravintolasta piti suru puserossa lähteä. Mielestäni ulkonasyömisen idea on aina the grande finalessa, eli jälkkärissä. Tilanne oli nyt tämä (täydet masut ja pikkuinen potilas) joten jälkkäreiden testaus on edessä sitten seuraavalla Helsingin visiitillä.

Täytyy kehua ravintolaa upeasta ja tilannetajuisesta palvelusta. Koskaan ei ole tuotu pudonneen servetin tilalle uutta niin nopeasti (tai en ole itseasiassa koskaan missään ravintolassa saanut puhdasta tilalle) ja tortillasipsejä tuotiin lisää pyytämättä. Suosittelen varaamaan pöydän etukäteen, näin voi varmistaa pöydän ravintolasta haluttuna hetkenä.

5 kommenttia:

 1. Oih, minäkin olen jo pitkään halunnut tuonne syömään! Pitäs kuitenkin eka päästä Helsinkiin niin, että ois aikaa syödä jossain :)

  Ja meksikolainen ruoka on tosi pop meilläkin, taas mennään samoilla linjoilla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin suositella lämpimästi! Kiva paikka. Joo nämä kaikki mieliteot menee vähän kausissa, nyt meksikolainen on pinnalla :)

   Poista
 2. Kuulostaa hyvälle, voisi suunnata tuonne seuraavalla Helsingin reissulla. :) Itsellä on tullut kotona selviteltyä eri etnisiä ruoanlaittotyylejä ja kokeiltua ohjeita, mutta olisi hienoa päästä maistelemaan maan aitoa ruokaa (Japani, Kiina, Intia, jne. on kyllä kokeiltu ravintoloissa, mutta Etelä-Amerikkateemaista paikkaa en ole tainnut ikinä kokeilla).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, aitoja makuja maailmalta. Olis aika unelmien täyttymys syödä oikeasti thaimaalaista ruokaa. Mielellään Thaimassa. :) Tex mex on luultavasti vain meksikolaisen keittiön irvikuva, joten Patronassa tuut maistelemaan varmasti aitoja makuja! :)

   Poista
 3. Pääsin käymään täällä vasta eilen, oli kyllä kaiken sen hypen ja hehkutuksen arvoista! Erinomainen ruoka, iloinen palvelu ja hyvä tunnelma, juuri näiden syiden takiahan sitä ravintolassa käydään!

  Palvelu oli hidasta ja hinta kallis, plussapuolet peittoaa silti miinukset heittämällä! Itse söin samaisen kanaenchilada-annoksen, lammasversiot jäivät houkuttelemaan ensi kertaan...

  VastaaPoista