tiistai 4. syyskuuta 2012

Mareng suisse

Olen suorastaan ahminut juuri ilmestynyttä Safkaa - Parempaa arkiruokaa -kirjaa. Kirjan ostopäivänä luin sen nukkumaanmennessäni kannesta kanteen. Joka päivä ainakin muutaman sivun, vielä ruokaa laittaessani selailen sitä apupöydällä. Tuumin, mietiskelen, laadin mielessäni ostoslistaa.

Tänään olin täysin vietävissä. Sokerihammasta kolotti niin että ärsytti. Siihen ei auttanut taloussuklaakätköni kaapin perukoilla vaan piti ottaa oikeasti järeät aseet käyttöön. Tämä makeanhimo tulisi taltuttaa kirjasta löytyvällä mareng suisse jätskiannoksella. Tämä emäntä polkaisi pyörällä lähisivaan kermapurkkiostoksille.

- - - - - - - - - - - - - -

Tarvitset:

marenkeja
vaniljajäätelöä
kermavaahtoa
suklaakastiketta
suklaarouhetta

Marengit

2 valkuaista
8 rkl tomusokeria
muutama tippa sitruunamehua

Vaahdota vesihauteessa kovaksi vaahdoksi. Pursota tai nostele lusikalla nokareita pellille. Kuivata marengit 75-100 asteisessa uunissa parin tunnin ajan. Jätä vielä hetkeksi jälkilämpöihin.


Suklaakastike

1 dl vettä
1 dl sokeria
4 rkl cacao kaakaojauhetta
(nokare voita)

Sekoita aineet kattilassa ja anna miedolla lämmöllä kiehua kasaan. Kastikkeen ollessa melkein valmista, sekoitin joukkoon vielä pienen nokareen voita. ;)

Kokoa annos: jätskiä, marenkia ja kermavaahtoa. Liruttele päälle reilusti ihanaa kastiketta, koristele suklaarouheella.


Happy, happy, happy!

2 kommenttia: