keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Kolmen sipulin korvasienirisotto

Mieheni ollessa pidemmillä työreissuilla yritän koota pakastimen ja kuiva-ainekaapin sisällöstä vaihtelevalla menestyksellä itselleni erilaisia lounasvaihtoehtoja kasaan. Välillä vain pelkästä periaatteesta on syötävä kuukausikaupalla pakastimessa lojuneet lohkoperunapussin jämät tai pakastepinaattikeitto. Vaikka näissä ruuissa ei sinänsä mitään vikaa ole kun ne nälkäänsä syö, on kummallisen tyydyttävää saada valmistaa jotain aavistuksen hienompaa käyttämällä juuri niitä aineksia mitä kaapista löytyy.

Ehkä hieman laskelmoidusti olin säästellyt riisipaketin viimeistä desiä arborio-riisiä sekä korvasieniä tätä risottoa varten. Näistä siis tarkoituksella oli valmistaa sopivan hetken tullen maistuva lounas. Kaapissa oli valmiina kanafondia, valkosipulinkynsi, puolikas keltasipuli, pätkä kesäsipulin vartta, nölli voita ja kourallinen parmesaania. Kas näin. Mitään tarkempia mittoja ei tähän herkulliseen risottoon ole, mukailin kanttarellirisottoni ohjetta lisäämällä joukkoon kesäsipulisilppua riisin ollessa lähes kypsää. Korvasieniä oli vähän reilu desi. Ei lainkaan pöllömpää murkinaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti