tiistai 9. lokakuuta 2012

Lempeän mausteinen kurpitsakeitto

Ostin marketista viiden kilon talvikurpitsan. Kavereiden kesken halloween kurpitsa. Kurpitsa oli kuvausrekvisiittaa syysaiheisiin kuvauksiimme Ainolanpuistossa ja tarkoitus oli että siitä myös loihditaan kuvauksen jälkeen maistuvia herkkuja. Olisi ollut niin siistiä jos kurpitsan malton olisi voinut leikata kurpitsan kuoresta nätisti irti, olisin saanut siitä vielä halloweenlyhdynkin. Malto oli kovaa kuin mikä niin siitä ei tullut mitään. Joten palasiksi meni se homma ja sain kurpitsan lihat ja siemenet talteen.

Tänään kurpitsasta valmistui nopea ja mausteisen lämmittävä sosekeitto. Täydellinen vähän ankeaan syyspäivään kun on hämärää, märkää ja blaah. Makumaailman kautta saa vähän sisällensä intialaisia viboja ja aurinkoa.

- - - - - - - - - - - - -

kahdelle

Tarvitset:

n. 4-5 dl kurpitsakuutioita
puolikas sipuli kuutioina
1 valkosipulin kynsi
vettä
suolaa

½ tl juustokuminaa
½ tl currya
½ tl paprikajauhetta
hiukan vähemmän inkivääriä
vielä vähemmän kanelia
maun mukaan cayenne pippuria
kana- tai kasvisfondia
loraus ruokakermaa tai kookosmaitoa
suolaa ja mustapippuria

Keitä kurpitsat, sipulikuutiot ja pieneksi hakattu valkosipuli kattilassa kypsiksi. Riittää että vettä on sen verran että kurpitsat juuri ja juuri peittyvät. Voit myöhemmin kaataa vähän keitinlientä pois jos haluat keitostasi sosemaisempaa.

Surauta kypsät kurpitsat sipuleineen sauvasekoittimella ja mausta aromaattisilla mausteilla. Maistele välillä. Mausta lopuksi ruokakermalla tai kookosmaidolla. Näin keitossa on upeat intialaisen keittiön fiilikset ja makea kurpitsa saa mainion makuparin kookoksesta.

Paahda pinnalle kurpitsansiemeniä ja tarjoile hyvän leivän kera.

Tyttäreni sai oman versionsa miedommin maustetusta keitosta eteensä ja maistettuaan totesi iso hymy huulillaan: amii! (=nami) ;)






2 kommenttia:

  1. Kurpitsakeittoa, oi nam! :-) Varmasti niin herkullista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimosa kommentista! Oli hyvää, hauska uusi tuttavuus tämä kurpitsa. Lisää kurpitsajuttuja luvassa tulevaisuudessa :)

      Poista