tiistai 15. tammikuuta 2013

Poro-bataattivuoka

Arkiruuaksi valmistui taannoin tämä maukas vuoka. Vaikka resepti voi vaikuttaa sekametelisopalta, on lopputulos todella herkullinen talvipäivän ruoka. Suosittelen käyttämään poroa tai hirveä, toki naudanjauheliha ajaa asiansa myös.


- - - - - - - - - - - - - -

kuudelle

Tarvitset:

400 g poron-/hirvenjauhelihaa tai käristystä
1 tlk valmista tomaatti-basilikapastakastiketta
3 porkkanaa
3 varsiselleriä
2 sipulia
tuoretta timjamia

suolaa, mustapippuria

neljästä bataatista keitetty sose (maustettu suolalla)
tai valmista bataattisosetta (Pirkka, 3 kpl)
muna


Valmista bataattisose. Kuori bataatit ja kuutioi. Keitä suolalla maustetussa vedessä miedolla lämmöllä kypsiksi. Bataatti hajoaa herkästi joten miedolla lämmöllä keittäminen ei hajota bataatteja muhjuksi. Valuta vesi pois ja soseuta. Tarkista suola.

Kuutioi porkkana ja sipuli, siivuta sellerinvarret ja riivi timjamipuskasta lehdet ja pehmeimmät varrenosat. Jätä muutama oksa koristeluun.

Ruskista liha pannulla, mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää vihannekset ja anna niiden hetki kypsyä. Lisää pastakastike. Sekoittele ja lisää pienitty timjami.

Kaada liha-kasvisseos vuuan pohjalle ja levitä päälle bataattisose johon on sekoitettu yksi muna.

Paista uunissa 200 asteessa alatasolla noin puoli tuntia. Koristele tuoreilla timjaminoksilla ja tarjoa oheen raikasta salaattia.






2 kommenttia:

  1. Hei tuo 400kg lihaa kyllä sai naurun kaikumaan :) Vaikka tiedän toki, että oli ihan vahingossa tullut pikku moka. Mut kiitos ohjeesta ja päivän pelastamisesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha! Sain kyllä itsekin illan röhönaurut! Siis ei todellakaan tarvitse tokallista poroja tähän reseptiin. :)

      Poista