keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Välimerellinen pitaleipä

Tämä on jälleen näitä härskisti kössittyjä reseptejä superkokki ystävältäni. Miten hyvää simppeleistä ja hiukan erilaisista aineksista voi saadakaan aikaan! Täyttävä tämä pita todellakin on. Kauaa ei mene kun alkaa tehdä mieli jo toista. Terkkuja! ;)


- - - - - - - - - - - -


Tarvitset:

pitaleipiä
tzatsikia
vihreää pestoa
jääsalaattia
punasipulia
halloumia
marinoimattomia ohuita kanan rintafileitä

Kanan marinadi:

loraus oliiviöljyä
suolaa, pippuria
kuivattua oreganoa ja basilikaa
hunajaa
sitruunamehua


Sekoita marinadin ainekset yhteen ja pyörittele kanat siinä. Lisää pintaan vielä kevyt suola. Anna marinoitua ainakin puolisen tuntia.

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Asettele kanat vuokaan ja anna paistua puolisen tuntia. Tarkista kanan kypsyys. Paahda pitaleivät uunissa kauniin ruskeiksi.

Paista halloumi, huuhtele salaatti, viipaloi sipuli.

Levittele runsaasti kastikkeita pitaleivän sisälle ja täytä.






2 kommenttia: