tiistai 3. syyskuuta 2013

Aamupalaburrito

Viikonloppuna valmistimme tuhdin myöhäisen aamupalan. Tortillailtamilta jäi muutama superiso lättynen, joten ne loihdittiin seuraavan aamun appeeksi. Täytteeksi aamupalaburritoon Jenkeissä käytetään munakasta, peruna-sipulipaistosta sekä paistettua pekonia tai makkaraa. Variaatioita toki löytyy ja niistä poimittiin meidän perheen makuun oma versiomme.


- - - - - - - - - - - - - -


kahdelle

Tarvitset:

2 isoa tortillaa
3 keskikokoista perunaa
1 sipuli
pala vihreää paprikaa
1-2 vihreää tuoretta jalopenoa
1 paketti Amerikan pekonia
3-4 munaa
loraus ruokakermaa
suolaa, pippuria

Tarjoiluun kermaviiliä tai ranskankermaa, salaattia, tuoreita vihanneksia.


Kuutioi pekoni ja paista pannulla rapeaksi. Kaada peksut talouspaperin päälle valumaan, jätä tilkka rasvaa perunanpaistoon.

Kuutioi peruna, sipuli, paprika ja jalopenot. Espanjalaiset jalopenot ovat mietoja, maistele. Voit käyttää raakaa perunaa, paistoaika on näin ollen aika pitkä, joten esimerkiksi edellisen päivän keitetyt potut sopivat mainiosti. Paista raakoja perunakuutioita ensin puolikypsäksi asti ja lisää sitten muut vihannekset. Jos käytät kypsää pottua, voit lisätä kaikki yhtäaikaa pannulle. Paistele kunnes kypsiä, mausta jos tarpeen. Siirrä sivuun.

Riko munien rakenne rikki, lisää loraus ruokakermaa ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista pannulla kokkeliksi. Jätä mieleisesi kypsyys.

Täytä burrito. Tortillalätyn sisään perunapaistosta, munakasta ja pekonimurua. Taittele tortilla paketiksi sulkien kaikki sivut tiiviisti. Paista pannulla kaunis väri.

Tarjoile raikkaan salaatin ja kastikkeen kanssa.






2 kommenttia:

  1. On niin houkuttelevan näköistä, että rupiaa tekemään mieli aamupalaa näin iltasella :)

    VastaaPoista