sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Mojitojuustokakkua? Si, señor!

 Alkanutta kesää juhlittiin mojiton makuisella juustokakulla. Miten voisinkaan kuvailla tätä namipommia niin, että se tekisi jollain tavalla oikeutta herkulliselle kokonaisuudelle? Jos pidät limestä- toimii. Jos pidät mintusta- toimii ihan varmasti. Jos rakastat mojitoja- kakku on sinulle!


- - - - - - - - - - - - -


tarvitset:

½ pkt Digestive keksejä (tai vähän reilummin jos haluat kakkuusi hiukan reunoja)
150 g voita

2 dl kuohukermaa
1 prk mascarponejuustoa
2 kananmunanvalkuaista
1 rkl tomusokeria

3 limen kuori
3 limen mehu
2 rkl ruokosokeria
1-2 rkl tuoreita vahvan mintun lehtiä hienonnettuna
4 liivatelehteä
(loraus hyvää rommia)

1 lime ja mintunlehtiä koristeluun


Hienonna keksit ja sulata voi. Sekoita voisula keksimurun joukkoon ja taputtele  seos pohjaksi irtopohjavuokaan. Nosta hetkeksi kylmään jähmettymään.

Vaahdota kerma. Vatkaa kananmunanvalkuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi. Notkista mascarponejuustoa hetki ja yhdistä aineet kevyesti käännellen yhteen.

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Raasta limen vihreä kuori hienoimmalla raastimen terällä. Purista mehu kattilaan, lisää ruokosokeri ja rommi. Anna seoksen lämmetä kuumaksi ja sekoita että sokeri liukenee. Poista kattila liedeltä ja lisää lopuksi joukkoon limenkuoriraaste ja hienonnettu minttu.

Puriste liivakoista ylimääräinen vesi pois ja sekoita limesokeriseoksen joukkoon. Nosta pieni määrä kerma-mascarponeseosta joukkoon ja sekoita hyvin. Yhdistä limeseos varovasti käännellen lopun vaahdon joukkoon.

Kaada seos digestivepohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Mintun maku tasoittuu kakkuun, kun malttaa antaa kakun maustua seuraavaan päivään.







6 kommenttia:

  1. Kuulostaa täydelliseltä kesäkakulta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minttu on meillä tämän kesän the juttu! Joten kyllä.

      Poista
  2. Nami, herkkua! Itse olen taannoin tehnyt mutakakkua margaritakermalla, ja se teki hyvin kauppana, joten eiköhän tämäkin olie hitti. ;)
    http://ssiiri.wordpress.com/2014/02/22/mutakakku-margaritakermalla/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Margaritakerma, kuulostaa taivaalta! Blogistasi löytyy ihania herkkuja. Kivaa kesää ssiiri!

      Poista
  3. Joskus mojitoa siemaillessani olen miettinyt, että tässäpä olisi virkistävä aamujuoma jokaiseen aamuun - niin raikkaan ja ihanan minttu ja lime siitä tekevät! Sitten muistan rommin ja alan epäillä sen toimivuutta aamuisin :D Tämä juustokakku varmasti uppoaisi meillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, aamujuoma todellakin! Kyllä sitä päivän voi kurjemminkin potkaista käyntiin! ;) Laitahan kokeiluun, varmasti tykkäätte.

      Poista