sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Ranskalaiset jogurtti-sitruunamuffinit

Joskus telkkarissa pyöri kanadalainen ruokasarja, jossa tehtiin ranskalaisia ruokia ja leivonnaisia. En löytänyt kanavan sivuilta ohjetta näille muffineille, vaan koitin rustata ohjeen sitä mukaa kun leivonta ohjelmassa eteni. Jokseenkin oli outo ohje: samalla jogurttikupilla mitattiin kaikki ainekset. Kuppi jogurtti, kaksi kuppia sokeria, kaksi jauhoja.. mutta jälleen oli pantava omat näpit peliin ja mukailla ohje omaan makuun sopivaksi. Maltillisemmalla määrällä sokeria.

Näiden muffineiden erikoisuus oli että uunista tultuaan ne pisteltiin haarukalla reikiä täyteen ja kaadettiin päälle keitetty vesi-sokeri-sitruunasiirappi. Siirappi oli kovin juoksevaa, joten se imeytyi leivoksen sisään mehevöittäen sen kosteaksi. Kerran ilman ohjetta onnistuin tämän tekemään, mutta nyt ovat mitat ja määrät unohduksissa niin lähdin mukailemaan tätä herkullista makumaailmaa omaan tyyliini. Ehkä nämä eivät ole enää niin ranskalaisia muffineja mun pienen säädön jälkeen.. :)

Tarvitset:

Käytä mittomiseen jogurttipurkkia
purkki jogurttia (bulgarian jogurtti käy hyvin, itse käytin Juustoportin turkkilaista jogua)
purkki sokeria
kaksi purkkia vehnäjauhoja
kaksi munaa
2 tl leivinjauhetta
luomusitruunan kuori ja mehu
puolipurkkia voisulaa

Sekoittele jogu, sokeri, sitruunankuoriraaste ja mehu yhteen. Lisää munat. Sekoita jauhot ja leivinjauhe mukaan. Lopuksi voisula.

Täytä paperivuuat puolilleen taikinaa, näin niillä on sopiva kohoamisvara.

Uuni 180 astetta, keskitaso, 20 min. Kokeile kypsyyttä hammastikulla/kovalla spagetilla. Ohjeesta tuli 16 leivosta.


Halusin testata ostamani cupcake icingin. Toimi, oli hyvää ja pursottelu hauskaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti