maanantai 16. heinäkuuta 2012

Tokyokan

Kesäreissuun on mahtunut monenlaista mukavaa. Erityisen mahtavaa on ollut shoppailu Helsingin erikoiskaupoissa. Tokyokanin (Annankatu 24) tarjontaa tutkiskelin kieli pitkällä jo hyvissä ajoin ennen itse ostosreissua. Japanilaisen ruoka- ja keittiötarvikeliikkeen henkilökunta oli erittäin ystävällistä ja avuliasta.

Kaikkien erikoisuuksien ja ihanuuksien joukosta poimein seuraavia tuotteita kotimatkalle.


Vasemmalta oikealle: vihreää teetä, ruotopinsetit, bambuisia syömäpuikkoja, nuudeleita ja misokeittotahnaa
Yllä: nigirisushimuotti
Alla: pieniä muovisia ruohomattoja sushiannosten väliin


Mieheni intoilee vihreästä teestä, joten oli se virallinen teekippo ostettava (musta). Ihastuin kovin karpinsuomukoristeisiin astioihin, joten neljä syömäpuikkoalustaa ja kaksi soijakulhoa löysi tiensä ostoskoriin.


Pidän kovasti seesamiöljystä (vasemmalla) ja aina ostamani öljyt ovat olleet laimean makuisia. Tätä myyjä suositteli ja varoitteli tuhdista aromista. Hyvä! Toisena on.. arvaatteko? Sitruunalimpparia! Korkin aukaisu ei olekaan kovin simppeli juttu. Myyjä antoi siihenkin hyvät ohjeet. Saa nähdä saanko koko pulloa auki. Voi olla että haen miehen katanan ja poksautan limpparin auki samalla tekniikalla kuin Napoleonin ratsuväki aikoinaan.

2 kommenttia:

  1. Onkos sinulla muuten sinulla havintoa (tai muistikuvaa) siitä, että mitkä olivatkaan Tokyokanin aukioloajat? Ja nami nami, sitruunaramunea :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Rizu! Pahoittelut vastauksen viipymisestä. Kesäaukioloaikoja löytyi Tokyokanin nettisivuilta osoitteesta http://www.tokyokan.fi/uutiset.html. Näyttäisi siltä että 8.7. alkaen on putiikki lomien jälkeen auki aina arkisin 10-18. :) Ai se on sellaista nimeltään, sitruunaramunea. Hih, kuulostaa jotenkin suomenkieleltä ja samalla hyvin perijapanilaiselta. Se on kyllä parasta maistamaani limsaa!

      Poista