torstai 16. elokuuta 2012

Chicken soup for the soul

Jenkkileffoissa kiikutetaan vilustuneelle aina kanakeittoa. Juutalaisessa keittoperinteessä uskotaan voimakkaasti kanakeiton parantavaan voimaan. En kyllä toisaalta ihmettele: alusta asti rakkaudella valmistettu kanakeitto on todellista sielunruokaa.

 - - - - - - - - - - - - -

Tarvitset:

kokonainen broileri pakastealtaasta
2 sellerinvartta
3 porkkanaa
perunoita
valkosipulinkynsi
2 sipuli
pala purjoa
Barilla täysjyvä spagettia
hyvää suolaa (esim Maldon)
4 kokonaista mustapippuria
laakerinlehti
1 rkl sokeria
sitruunanmehua
cayennepippuria
ripaus currya


Varmista että sinulta löytyy tarpeeksi iso kattila minne broileri mahtuu. Tarvittaessa brouskua voi vähän hoikistaa napauttamalla vahvalla veitsellä koivet irti.
Kaada kattilaan sulan kanan päälle 3 l vettä, tai ainakin sen verran että se peittyy reilusti. Leikkaa sellerinvarsi, porkkana ja sipuli muutamaan osaan ja halkaise valkosipulin kynsi, heitä joukkoon. Lisää myös pippurit ja laakerinlehti, voit maustaa tässä vaiheessa myös jo suolalla.
Keitä miedolla lämmöllä 30-45 min tai kunnes liha irtoaa hyvin haarukalla kanan luista.


Nosta kana liemestä, siivilöi kanaliemi kulhoon ja kaada takaisin kattilaan. Keitä lientä hetki kasaan.
Paloittele porkkana, sipuli, purjo, sellerinvarsi ja perunat. Laita kanaliemeen kypsymään.
Poista kanasta nahka, irrota liha broilerista ja paloittele suupaloiksi. Lisää keittoon.
Anna kasvisten kypsyä ja lisää spagetti. Mausta sokerilla, tarvittaessa vielä suolalla, sitruunamehulla, currylla ja cayennepippurilla.



Nauti keitto mielellään vilustuneena. :)

2 kommenttia:

  1. Näyttää niiiiiiiin herkulliselta! =) ehkäpä kokeilen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kokeilemaan! Kiitos kommentista :)

      Poista