lauantai 1. syyskuuta 2012

Plum crumble

Plum crumble kuulostaa hauskalta. Plam krampl. Paremmalta kuin luumupaistos.
Upeasta Jokihaka kokkaa -blogista tuli idea luumumurupaistoksesta. Nämä crumblet ovat näköjään keittiössämme pinnalla, joten luumuisaa versiota tuli heti kokeilla. Omilla pienillä tvisteillä tietenkin.

- - - - - - - - - - - -

Piirakkavuuallinen

Tarvitset:

puolikypsiä tummia luumuja sen verran että piirakkavuuan pohja peittyy
1 rkl voita
2 rkl sokeria
hyppysellinen kanelia tai pala kanelitankoa
pari lorausta Disaronno mantelilikööriä

murutaikinaan
50 g (pussi) kuorellista mantelilastua
2 dl vehnäjauhoa
3 rkl sokeria
2-3 rkl kylmää voita/margariinia

Rouhi mantelipussin sisältö pienemmäksi muruksi, jätä muutama mantelilastu koristeeksi. Nypi murutaikinan aineet pakastepussissa, jätä jääkaappiin lepäämään siksi aikaa kun valmistat luumut.


Huuhtele, poista kivet ja halkaise luumut neljään osaan. Sulata voi pannulla, lisää luumut, sokeri, likööri ja kaneli. Paistele ja anna porista miedolla lämmöllä kunnes ovat pehmeitä.

Kaada luumut liemineen piirakkavuokaan, murustele murutaikina ja mantelit päälle. Paista 200 asteessa kunnes pinta on saanut kauniin värin. Tarjoa vaniljajäätelön kera.


2 kommenttia:

  1. Aina hauska nähdä millaisia versioita muut tekevät! Tuo sinun karviaispaistos näyttää herkulliselta myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan! Mun on muutenkin tosi hankala noudattaa ohjeita, aina menee vähän sinnepäin ja ehkä tota ois hauska kokeilla mukaan. :) Kiitos kun jätit kommenttia!

      Poista