lauantai 22. joulukuuta 2012

Sacherkakun inspiroimat cake popsit

Tänä jouluna päätin valmistaa kahdenlaisia herkkuja lahjaksi ystäville ja sukulaisille. Tänään valmistui niistä ensimmäinen: jumalaisen sacherkakun inspiroimana sacher cake popsit. Jee! Niistä tuli niin hyviä! Makeita ja suklaisia. Kiepautin popsit sellofaaniin ja solmin jouluisella paperinauhalla. Pieniä kakkupaketteja.


- - - - - - - - - - - -


n. 15 kpl

Tarvitset

1 pkt Dops mutakakku -keksejä (+ muutama lisäkeksi varalle)
100 g (puoli purkkia) Philadelphia tuorejuustoa
2 rkl aprikoosihilloa

puoli levyä Taloussuklaata
nompparelleja, värillisiä sokerirakeita


Surauta monitoimikoneella tai sauvasekoittimella keksit ja tuorejuusto tasaiseksi massaksi. Lisää käsin sekoittaen aprikoosihillo. Jos massa on liian pehmeää, lisää keksimurua. Hetki jääkaapissa myös jämäköittää taikinaa.

Sulata taloussuklaa vesihauteessa. Pyöritä keksitaikinasta palleroita ja anna niiden hetki asettua kylmässä. Laita palleroihin tikut ja pyöräytä taikinapalloset suklaassa ja koristele heti kun suklaa on vielä kosteaa.

Laita leivinpaperille lepäämään ja anna suklaan kovettua jääkapissa.






Oulussa cake pops tikkuja myy Lysti Kööki & Kamari Torikadulla.
Huomenna vuorossa toinen suklainen joulukarkkikarkelo, mitähän siitä sotkusta seuraa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti