torstai 28. maaliskuuta 2013

Suppilovahverokeitto

Yhdestä keittiöpurnukastani löytyy kuivattuja suppilovahveroita viime syksyltä. Sienet sain välikäden kautta, mutta kiitokset niistä joka tapauksessa Tampereelle! :) Määrällisesti niitä ei ole paljon, mutta hyvin pienellä määrällä kuivattuja suppiksia saa jo paljon aikaiseksi! Kuivatuissa sienissä on uskomaton, todella intensiivinen maku. Tykkään todella paljon! Lapsena yksi lempiruuistani oli kanttarellikeitto, joten suppissoppa ei kovin kauaksi liippaa makunsa puolesta. Lämmin ja täyteläinen keitto oli juuri sitä mitä tänään kaipasinkin, ja plussaa siitä että valmistui todella nopeasti!

Ja kuulkaas. En mennyt googlettelmaan keitto-ohjeita saatikka kaivanut Kotiruoka-kirjaani esille. Tämä tuli täysin omasta päästä. Tarkkoja mittoja ei ole antaa.. taaskaan.. (sori, tässä mun pitää petrata!)


- - - - - - - - - - - - -


kahdelle

pieni keltasipuli
pieni kourallinen kuivattuja suppilovahveroita
kuumaa vettä pari desiä
voita
vehnäjauhoja
maitoa
vettä
kana- tai kasvisliemifondia
suolaa
valkopippuria
sitruunamehua
tuoretta persiljaa


Murskaa sieniä pienemmäksi ja liota kuivattuja suppilovahveroita kuumassa vedessä puolisen tuntia. Näin ne pehmenevät sopivasti ja ei jää ikävän sitkeää purutuntumaa.

Pilko sipuli ja paista voissa pannulla kypsiksi. Heitä joukkoon valutetut sienet ja paista hetki.

Valmista toisessa kattilassa valkokastikepohja. Sulata nokare voita ja sekoita voin joukkoon vehnäjauhoa (2-3 tl). Anna jauhon hetki kypsyä ja kaada joukkoon maito. Olisikohan omaan annokseeni mennyt nelisen desiä. Jauhon määrä toki vaikuttaa siihen ettei keittopohjasta tule liian ohutta tai paksua puuroa. Itselläni tällä kertaa onnistui jauhojen suhde nesteen määrään.

Lisää joukkoon sipuli-sieniseos. Kaada keiton joukkoon desi vettä ja loraus kana-tai kasvisfondia. Puolikas kuutiokin käy. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Maistele. Anna keiton pulpahtaa.

Hienonna tuore persilja ja sekoita joukkoon.







2 kommenttia:

  1. Voi mulla olis kanssa tuolla purkillinen kuivattuja suppilovahveroita. Ja Tampereen tuliaisia nekin :) Täytyypä osa niistä käyttää keittoon! Kuulostaa nimittäin oikein herkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pirkanmaalla näköjään ollut hyvä suppisvuosi! Tätä teen luultavasti vielä toistamiseen tällä viikolla, eipä vielä kyllästys iskenyt.

      Poista