sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Suklaapavlova

Takapihalle paisteleva aurinko suorastaan kutsui tänään pienelle pihapiknikille. Hetken mielijohteesta valmistin suklaapavlovan joka tuhottiin lähes kokonaan kahden aikuisen ja yhden kaksivuotiaan voimin. Kaksivuotias poimi kakusta marjat ja suklaat vaikka kyllä se kakku kokonaisuudessaankin taisi hyvälle maistua.

Supermakea pavlova usein kaipaa hieman kirpeää kaveria tasapainottamaan makuja, mutta tässä tapauksessa ei niin makea suklaakastike toimi omalta osaltaan myös hyvin. Lopputulos ei ollut liian yökkösokerinen, vaan makean suklainen niinkuin pitikin!


- - - - - - - - - - - - -


Ruokalautasen kokoinen

Tarvitset:

2 munanvalkuaista
1 ½ dl sokeria (hiukan vajaa puolikas)
1 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunamehua
½ rkl Maizenaa
1-2 rkl tummaa suklaakastiketta

2 dl kuohukermaa (+ ripaus sokeria / vaniljasokeria)
marjoja tai hedelmiä
suklaalastuja
suklaakastiketta


Vatkaa valkuaiset ja sokerit kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sitruunamehu ja Maizena. Vatkaa vielä hetki. Sekoita suklaakastike kevyesti käännellen marengin joukkoon. Marenkiin tulisi jäädä kauniita suklaisia raitoja.

Nostele marenkimassa pursotinpussiin ja pursota öljytylle leivinpaperille keskeltä alkaen ruokalautasen kokoinen ympyrä. Koristele ympyrän reunat pursotetuilla marenkiruusukkeilla.

Paista uunin keskitasolla 100 asteessa puolitoista tuntia. Voit jättää uuniluukun raolleen paistamisen ajaksi.

Vaahdota kerma ja mausta. Levitä kermavaahto jäähtyneen marenkipohjan päälle. Koristele suklaakastikkeella, marjoilla / hedelmillä ja suklaakoristeilla.




4 kommenttia:

  1. Tämän teen Tompan synttäripäivän kunniaks! :) t. Pikkuskitso

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti T tykkää! Hyvä ajatus tehdä vähän erilainen synttärikakku.

      Poista
  2. Tätä piti kommentoimani jo aiemmin, mutta enpä näy sitä tehneen :) Aivan hurmaava on tämä tekemäsi pavlova! Suklaakastikeraidat taikinassa ilmestyvät kyllä seuraavaan minun tekemääni pavlovaan, kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos. Saan jotain ihmeellistä tyydytystä kun koristelen pavlovia. Niistä tulee todellakin syötävän söpöjä :)

      Poista