keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Lounaskorput

Hapankorppu on luultavasti herkullisin suomalainen ruokakeksintö.

Ehkä vähän vaatimattoman korpun saa aateloitua runsailla ja ruokaisilla täytteillä. Säästä muutama keitetty peruna ja ylläty. Leivän tai salaatin saa muutettua hetkessä ruokaisammiksi käden käänteessä. Marinadi tekee perunoista herkullisia ja siksi myös niin monikäyttöisiä. Sellaisenaan marinoidut perunat maistuvat myös lisäkkeenä, salaatissa tai vaikkapa leivän päällä. Kokeile!


- - - - - - - - - - - - -


lounaskorput yhdelle

Tarvitset:

2 hapankorppua
voita
1 keitetty keskikokoinen peruna
punasipulia
kapriksia

marinadi

1 rkl sitruunanmehua
3 rkl rypsiöljyä
½-1 tl Dijonin sinappia
suolaa, pippuria


Valmista marinadi. Sekoita marinadin ainekset ja sekoita joukkoon perunaviipaleet ja sipulisuikaleet. Sekoita marinadi tasaisesti perunoille.

Voitele hapankorput voilla. Nostele marinoitua perunaa korpun päälle, koristele ranskankermalla, smetanalla tai kermaviilillä. Viimeistele kapriksilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti