keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Riisisuklaa

Punnitse & Säästä pähkinäpuodista ostin viikolla puffattua riisiä. Taisin ostaa sitä vain yhdestä syystä: riisisuklaa on ihan parasta. Paahdettu vehnä on lähes sama juttu, mutta riisi on mielestäni suklaan kanssa parempaa. Kotikeittiössä valmistui pienen pieni erä lapsuuden herkkua niistä suklaista mitä suklaakätköstäni sattui löytymään.

Riisisuklaamassaa voi helposti tuunata pähkinöillä, corn flakeseillä, kuivatuilla marjoilla ja hedelmillä, minivaahtokarkeilla.. sitten lopputulos on enemmän rocky road kuin vaatimattomampi riisisuklaa.


- - - - - - - - - - - -


Tarvitset:

2 dl puffattua riisiä
3 riviä taloussuklaata
saman verran tai vähemmän valkosuklaata


Valitse muotti, malja tai pieni muffinssivuoka ja vuoraa tarvittaessa kelmulla.

Rouhi suklaat erikseen pieneksi ja sulata vesihauteessa. Voit yhdistää suklaat heti tai vasta sekoitusvaiheessa. Itse säästin vähän valkosuklaata pinnalle koristukseksi.

Sekoita tumma suklaa riisin sekaan. Sulata valkosuklaa ja sekoita siitä osa niin, että suklaariisimassaan jää valkeita raitoja. Sivele loput suklaata riisisuklaakakkusen päälle.

Anna jähmettyä jääkaapissa, leikkaa paloiksi.






7 kommenttia:

  1. Enpä oo tienny että tollasta puffattua riisiä saa ostaa erikseen, täytyykin käydä katsomassa seuraavan kerran kun p&s:n jossain nään. Itsetehty riisisuklaa ois kyllä herkkua, kokeilisin varmaan tehdä vähän silleen ku lapsena tehtiin riisimurokarkkeja pieniin paperi/foliovuokiin... Ideat lähti pyörimään, kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyyli on täydellisen vapaa. :) Vaihtoehtoja varmasti löytyy. Perheen pienin tykkää napostella riisejä sellaisenaan. Kiva kun jätit kommenttia!

      Poista
  2. No en ole minäkään tiennyt että tuota riisiä voi ostaa erikseen.
    Juuri bongasin että tuollainen punnitse & säästä kauppa oli ilmestynyt Halikon Prismaan, eli taidankin seuraavaksi siellä poiketessani hakea vähän puffattua riisiä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsellenikin täysin uusi tuote. Olin ystäväni seurana kyseisessä kaupassa ja aikani silmäiltyäni laareja huomasin tämän, puolivahingossa! :) Vielä on pussissa vähäsen, taidan tehdä maitosuklaasta seuraavan satsin.

      Poista
  3. Oh, siis tuollaista riisiä myydään kaupassa! Nyt nyt heti ostamaan ja suklaata väsäämään, kiitti vinkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tosiaan itsekään sitä ollut aikaisemmin tiennyt. Ei kestä kiitellä, vuoroin vieraissa - toissailtana valmistui Caramel apple crisp omalla tyylillä. ;)

      Poista
  4. Hei! Kun elin 60-luvulla, sitä riisiä löytyi ihan kirkonkylän osuuskaupasta. Missähän se on piilotellut nämä vuodet, kun en minäkään ole niitä nähnyt. Tekisi nyt mieli näitä lapsuusnamuja maistaa. Sitten vain kaupoista kyselemään

    VastaaPoista