keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Frozen yoghurt

Frozen yoghurt, jogurttipehmis, jogurttisemifreddo.. tämä voi olla mitä tahansa näistä, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Koostumus on viiden tunnin pakastamisen jälkeen hileinen, mutta maku varsin loistava. Raikas ja makea, juuri sopivasti jogurtin makuinen.

Ingman on lanseerannut oman frozen yoghurttinsa. Tätä maistelin kesällä Itiksessä ja mielestäni maku ei ollut sellainen kuin olisin toivonut. Jogurtti ei maistunut juuri nimeksikään ja maku ja koostumus muistuttivat tavallista vaniljapehmistä. Myöskään lisukkeet eivät olleet houkuttelevia: tavallisia cocktailhedelmiä ja silputtuja suklaapatukoita. Innolla odotan seuraavaa Helsingin trippiä jolloin pääsen testaamaan kunnon (?) frozen yoghurttia. Viimeksi oli suunnitteilla herkkuhetki Töölön Yobotissa paremman jogurttipehmiksen toivossa. Ilokseni huomasin että Tennispalatsiin on avattu Jogo, sinne talsin heti ensimmäisenä seuraavalla Helsingin reissullamme.

Kuitenkin, omatekoinen sörsseli oli varsin kelpoa kamaa. Jäätelökoneella lopputulos olisi ollut varmasti täydellinen, niin korkeat luulot minulla on reseptistäni. :)



- - - - - - - - - - - - - -

Tarvitset:

1 muna
2 dl kuohukermaa
½ dl ruokokidesokeria (tavallinenkin käy)
1 tl hyvää vaniljasokeria
3 dl luonnonjogurttia
1 rkl sitruunanmehua

Erottele munan valkuainen ja keltuainen eri kulhoihin. Vaahdota valkuainen, kaada sokerit keltuaisen joukkoon ja vaahdota kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Sekoita jogurtti ja sitruunanmehu keltuaissokerivaahtoon, nostele varoen joukkoon kermavaahto, lopuksi valkuaisvaahto. Kaada muovirasiaan ja pakasta. Mikäli omistat jäätelökoneen, kaada massa jäätelökoneeseen.

Turkkilainen jogurtti ei mielestäni ole riittävät hapanta/jogurttimaista. Suosittelen tölkissä olevaa maustamatonta luonnonjogurttia.

Koristele ja mausta frozen yoghurttisi haluamillasi höystöillä.


3 kommenttia:

  1. Söin viimeksi Nykissä frozen yoghurtia, mutta se ei ollut niin suurin makuelämys, kun mitä odotin. Pitäis päästä kokeilemaan vaikka tuota Yobotia :) Tai sitten tehdä itse!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en kestä pettymyksiä. :D Täytyy ostaa se jäätelökone mun Boschin yleiskoneeseen että tulee takuuhyvää jätskiä.

      Poista
    2. Jäätelökone ois kyllä kiva, oon jo pitkään miettiny mut en oo saanu ostettua, kun aina löytyy jotain muutakin rahanmenoa ;)

      Poista