sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Pulled pork hampurilainen

Eipäs ole muuten turhaan kehuttu tätä bbq pulled pork burgeria. Muunlaista hampparia on tällä hetkellä vaikea kuvitella syövänsä. Täytteeksi ei tarvittu mitään ketsuppisettejä, raikas coleslaw oli nappitäyte hampurilaisen väliin. Minä piilotin omaani kuitenkin cheddaria. Vähän turhaan ehkä, ilmankin olisi hyvin mennyt.

Virallisen ohjeen mukaan lihana tulisi käyttää porsaan lapaa, mutta meidän tapauksessamme marketista ei sitä löytynyt, joten lavan virkaa ajoi Pöntiön porsaan uuniliha. Katsoin että klöntissä on paljon läskiä ja lihaa. Ja oli kyllä mainio valinta! Kokonaisuudessaan lihapala painoi n. 1200 g ja hinta oli hyvin alle neljän euron. Todella edullista! Ja lihaa jäi reilusti vielä kolmannellekkin hampparikierrokselle. :)

Ajatus näistä mättöburgereista lähti Puolialastoman kokin -blogista. Pienillä muutoksilla ja lisäyksillä tehtiin meidän versiomme kunnioittaen kuitenkin alkuperäisen bbq pulled porkin ideaa.

- - - - - - - - - - - - -

6-8:lle

Tarvitset:

1 kg porsaan lapaa tai uunilihaa
suolaa ja pippuria

Marinadiin:

2 dl siirappia
½ dl fariinisokeria
2 dl sweet chili soosia
1 dl riisiviinietikkaa
1 dl soijaa
1 rkl inkivääriä raastettuna
1 valkosipulin kynsi murskattuna
1 punainen chili siemenineen tai ilman

Laita liha uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla. Hiero mausteet tasaisesti lihan pintaan.
Mittaa marinadin ainekset kulhoon ja kaada puolet lihan päälle. Laita uuniin neljäksi tunniksi 150 asteeseen. Valele lihaa muutamia kertoja paiston aikana marinadilla.
Siisti kypsä liha mahdollisista läskeistä ja luista, riivi haarukoilla liha suikaleiksi. Kaada paistoliemi marinadeineen kattilaan ja puolet jäljelle jääneestä marinadista. Keitä kasaan. Kaada siirappimainen marinadi lihasuikaleiden päälle, tai jos nynnyilet, kuten minä, liruttele bbq soosia lihan päälle hampurilaisen väliin. :) Jätin fariinisokerin tarkoituksella vähemmälle, koska en halunnut kastikkeesta överimakeaa. Eli kiitos Elmeri tästä huomiosta, sokeria oli ihan järkevä vähän vähentää. Kastikkeesta tuli makuuni ihan sopivan makeaa.


Coleslaw on todella maukas ja juuri sopivan kostea raaste esimerkiksi juuri hampurilaisen väliin. Tein oman coleslawni niistä aineksista mitä kaapissa sattui olemaan, ainoastaan kaalin ostin kaupasta.

Coleslaw:
pala kaalta
puolikas porkkana
pari retiisiä
pari pientä omenaa
puolikas punasipuli
1 dl kreikkalaista jogurttia
2 tl Dijonin sinappia
suolaa ja mustapippuria


Siinä se, rakkauslapsi.

15 kommenttia:

  1. Vedelty possu on kyllä aivan hullun hyvää! Söisin heti tuommosen rakkauslapsen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla tuli tosiaan ihan ahaa elämys tuosta halvemmasta pitkän paiston kestävästä possunlihasta, niin mehevää ja hyvää!

      Poista
  2. En ole tehnyt pulled pork -hamppareita, mutta edullisen possunlihan uunituksen löysin viime talvena uudelleen! Hyvää ja halpaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee! Tästä sais hyviä täytettyjä leipiä tai sitten oman ateriansa pottujen tai jopa risoton kans.

      Poista
  3. Niin on herkullisen näköinen, tuohon kun saisi hampaansa upottaa... ah! Ja ihan toinen asia: Laita Milla mieleen 24.11. pikkujoulut Kotiharmilassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, mielessä on! Kiitos kovasti kutsusta! :)

      Poista
  4. Nam, tätä pitää kyllä kokeilla!
    -Matleena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä! Sitte ku ollaan taas isolla sakilla kotona nii ainaki sitte? Iskäki tykkäis? ;)

      Poista
  5. Kyllä tällaiset rakkauslapset kelpaisivat tännekin. Tuo coleslaw raikastaa varmasti kokonaisuuden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo coleslaw ehdottomasti riitti väliin, juusto oli jopa vähän liikaa. Tämä hampurkaare pitää pitää simppelinä, näin sen hyvä idea loistavasta lihasta ja sen mauista pääsee oikeuksiinsa. :)

      Poista
  6. Yes, tää ei voi olla pahaa! :-D Kiitos ohjeesta, laitan korvan taakse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä kiittää, kiva kun kävit kommentoimassa!

      Poista
  7. Hei Milla! Päädyin blogisivuillesi kanttarellirisoton kautta, kun piti keksiä jotain käyttöä kaapista löytyneille kuivatuille kanttarelleille. Risotosta tuli oivallista, ja seuraavaksi haluan ehdottomasti kokeilla tätä pulled pork -hampurilaista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sami, kiitos kiitos kun kävit jättämässä kommenttia. Mahtava juttu että risotto onnistui ohjeellani, seuraavaksi possupoika uuniin. Se jos mikä vie kielenkin mennessään! :)

      Poista
  8. Terve! Täälä on valamisteilla! ;) Tomppa toimii pääkokkina. En malta oottaa, että päästään syömään! -Lissu

    VastaaPoista