perjantai 2. marraskuuta 2012

Tomaattichutney


Säilötyistä vihreistä tomaateista oli tarkoitus purkittamisvaiheessa tulla hiukan erilaisia, mutta lopulta minun näpeissäni se muuttuikin chutneyksi. Eipä haittaa ollenkaan, ehkä lopputulos on kuitenki parempi näin. :) Maku varmasti ihan sama.


Äitini tomaattipuskista jäi ehkä kilon verran vihreitä pikkutomaatteja. Minähän se rakastan hillojen keittämistä ja kaikkien säilykkeiden värkkäämistä niin tässä oli vallan mainio haaste suolaisen säilykkeen tekoon.


 
 - - - - - - - - - - - - - - -


Tarvitset:

2 kg vihreitä tomaatteja
1 kg keltasipulia
4 rkl suolaa

600 g sokeria
3 dl vettä
3 dl etikkaa
20 kokonaista neilikkaa
1 kanelitanko




Kalttaa tomaatit, leikkaa isot noin sentin siivuiksi, puolita pienet ja jätä kirsikkatomaatin kokoisen vaikka kokonaisiksi. Oma chutney versioni tomaatit leikkasin kaikki sentin siivuiksi. Kuori sipuli, halkaise ja viipaloi samanpaksuisiksi siivuiksi. Lado tomaattia, sipuli ja suolaa kerroksittain kulhoon. Anna seistä peitettynä vuorokausi jääkaapissa. Anna suolan hikoiluttaa nesteet pois.





 Mittaa vesi, etikka, sokeri ja mausteet kattilaan. Kiehauta liemi niin että sokeri sulaa ja lisää valutetut tomaatit ja sipulit. Keitä miedolla lämmöllä kunnes tomaatit ja sipuli ovat muuttuneet läpikuultaviksi.




Makusi mukaan voit poistaa mausteet tai jättää vain muutaman tölkitysvaiheessa. Säilytä kylmässä.
Valmiin tuotteen maku on hyvin ketsuppimainen: makeaa, hapanta ja täyteläisen mausteista.

Voit käyttää tomaattichutney'a lisukkeena hampurilaisen välissä, intialaisen ruuan sivussa mm. pappadam leivän kera.

3 kommenttia:

  1. Ääks, hävittääkö tää sun blogi kommentteja vai meneekö ne tarkastukseen? :) Taisin eilen kommentoida, että tein itsekkin vasta tomaattichutneyta, mutta punaisista tomaateista joten se ei ollut niin jännää kun nää vihreet ;) Tein aika pienen annoksen (intialaista ateriaa varten), joten kaikki meni melkein heti. Oli kyllä hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkistelin noita kommentteja ja en keksi muuta kuin että kommenttisi ois blogi hävittänyt. :/ Joskus muinoin oli mennyt joku kommentti "roskikseen" mutta tarkistan senkin aina aika ajoin. Tosi kummallista. Mä koitan perehtyä asiaan lisää. Mutta hyvä kun tuli nyt läpi ;) Tämä vihreä on kyllä aika veikeetä! Tarkotus oli siis tehdä chunkympaa matskuu :D Eli nää pienet tomaattipallerot ois voinut jättää vaikka kokonaisiksi.

      Aiheesta toiseen, mä monesti oon huomannu että kerkeen alkaa ajatteleen jotain ruokaa ja luen siitä hetken päästä sun blogista. Tai just niinku tämä case tomaattichutney :) Joku kulinaarinen telepatia? :D

      Poista
    2. Hehe, niin varmaan! Great minds jne ;)

      Ehkä mä oon vaan hosunut jotenkin sen robottitunnistejutun kanssa, kun ne sanat on joskus niin hankalia ja muka sain sen oikein viimeksi, mut ehkä se olikin vaan heittänyt uuden sanan ja mä en huomannu sitä? En mä tiiä voiko nää blogit hävittää niitä kommentteja mihinkään. Mut siihen uskon, että mulla on laho pää :D

      Poista