sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Sara La Fountainin suklaaraekeksit

Tykkään tosi paljon Saran kirjoista ja siitä överistä jenkkimeiningistä mikä resepteistä huokuu läpi. Saran keittokirjoista olen tehnyt eniten ruokia ja leivonnaisia verrattuna muihin omistamiini keittokirjoihin. Reseptit ja ruuat sopivat hyvin meidän perheen keittiöön. Blogiin on Saran ohjeella tehty mm. kanakeittoa ja friteerattua kanaa. Makeista herkuista taasen tahmeita siirappipuusteja. Myös marmeladiohje on mukailtu Saran ensimmäisestä kirjasta.

Pakko vielä myös kehua kirjojen mielettömän herkullisia kuvia. Soosit ja jäätelöt valuvat maljoistaan pöydälle, kakun koristeeksi ei riitä pari pientä karkkia vaan siihen on läiskäisty koko pussi. Pelkkä kuvien katsominen aiheuttaa sokeriöverit!

Tässä oma mukaelmani supersokerisesta jälkiruuasta. Kuumaa suklaakastiketta, pehmeää vaniljajäätelöä, suklaarakeita ja sitkeän pehmeä cookie. Sokeriöverit. Päivän sana.


- - - - - - - - - - - - - - 


Tarvitset:

225 g voita
2 ½ dl fariinisokeria
2 ½ dl sokeria
muutama tippa vaniljaesanssia tai  2 tl vanilliinisokeria
2 kananmunaa
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
5 dl vehnäjauhoa
1 tl ruokasoodaa

2 dl suklaarakeita (M&M's tai Smarties) ja/tai valkosuklaarouhetta


Vaahdota voi ja sokeri ja sekoita joukkoon kananmunat ja vaniljasanssi. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet ja sekoita seos muun taikinan joukkoon.

Voit jakaa taikinen kahteen osaan ja sekoittaa haluamasi karkit ja suklaat taikinan joukkoon. Itse tökein vain muutamia M&M's rakeita taikinapalleroiden päälle.

Nostele lusikalla pieniä palloja leivinpaperille. Jätä kekseille tarpeeksi leviämisvaraa. Tästä ohjeesta tuli taikinaa paljon! Jos et halua valtavaa määrää keksejä, tee kuten minä. Lusikoi loput taikinasta leivinpaperille ja muotoile siitä pötkö. Pyöritä taikina leivinpaperin sisään ja käännä reunat kiinni. Pakasta. Tadaa!

Paista keksit 180 asteessa 14-16 minuuttia.




Nyt minua kiinnostaa mikä on sinun luottokeittokirjasi? Mistä ammennat inspiraation ja reseptit niin arkeen kuin juhlaan?

7 kommenttia:

  1. Minäkin hankin Saran kirjan vihdoin ja viimein joku kuukausi takaperin. Macaronseja ja ribsejä on tullut jo kokeiltua :) Ne kuvat ovat kyllä herkullisia! Safkaa-kirjan voisin hankkia joskus lähitulevaisuudessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen oikea ruokakirjajunkie. Hyllystä löytyy kyllä kaikkea mahdollista. Bill Granger on mun toinen suosikki ja hyllystä löytyy jopa kolme hänen kirjaansa. Jamieta, Nigellaa ja muita sekalaisia kirjoja unohtamatta. ;) Ja ehottomasti Safkaa! Pukinkonttiin? :)

      Poista
    2. Harmi kyllä ei tänä vuonna saada lahjoja ollenkaan kun ollaan reissussa koko joulu. Ostan sitten jälkijoululahjaksi itselle ;)

      Poista
  2. Kuvauksesi perusteella toivon joululahjaksi, tai nimi- tai syntymäpäivälahjaksi??? kyseistä Saran kirjaa. Joskus överit on vain tarpeeksi! Itse selailen hyvinkin monenlaisia keittokirjoja, ja toimivina versioina toimivat ensin kirjastosta lainatut, ja sitten on pakko ostaa itselle kyseiset teokset: kookas Herkuttelijan keittiö, Ranska; Jamie Oliverin kirjat, Nigella Express, Aurinkokeittiöni (kasviskeittokirja), Englantilaiset teeherkut yms., yms., eli onhan noita. Ja aika moni ruokablogi tietysti myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, hyvin sanottu! Joskus överit on toden totta tarpeeksi, ainakin palautuu mieleen mitä on kohtuus. ;) Ehdottomasti vain Sarat kokoelmasi jatkeeksi. Reseptejä on joka tilanteeseen. Sokerikoomat taattu.

      Poista
  3. liiiiiian hyvän näköstä!!
    pakko saada tuo kirja ja kokeilla tota reseptiä!

    yleensä kattelen reseptejä kirjasta "kinuskikissa leipoo"
    (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tosi kiva peruscookie ohje jota voi soveltaa helposti vaihtelemalla höysteitä vaikka pähkinöihin ja marjoihin. Mitähän tulisi turkinpippuricrushista ja leiposi keksit vaaleiksi? Hyvää ehkäpä :)

      Poista