keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Maukas ruusukaalilisäke

Olen suuri kaaliruokien ystävä. Ruusukaalta ei tule kovin usein tehtyä, mutta tällä reseptillä jatkossa varmasti useinkin! Hitunen sitruunaa ja parmesaania, ei kyllä mene kovin pieleen. Niin ja en tainnut mainita että söin nämä sellaisenaan..


- - - - - - - - - - - -


Tarvitset:

1 rs ruusukaalta
1-2 valkosipulinkynttä
parmesaaniraastetta
1 tl sitruunankuoriraastetta
tilkka sitruunamehua
suolaa ja pippuria

voinokare ja tilkka oliiviöljyä paistamiseen


Keitä ruusukaalit suolavedessä puolikypsiksi. Valuta ja halkaise.

Paista ruusukaalenpuolikkaat pannulla voissa ja öljyssä, raasta joukkoon valkosipuli ja paista vielä hetki.

Mausta suolalla ja pippurilla, lopuksi lisää sitruunankuoriraaste ja -mehu.

Laita ruusukaalit uuninkestävälle lautaselle tai vuokaan ja sirottele päälle parmesaaniraastetta. Anna gratinoitua hetki uunissa.






2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvälle, ruusukaalit on kyllä herkullisia, kun ne valmistaa oikein! Pari hyvää ohjetta löytyykin jo, tää vois olla yksi lisää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruusukaalit ja voisula, toimii! Joskus niissä on niin pistävä maku ettei sitä pelasta mikään, mutta se on aika harvinaista.

      Poista