keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Chiavanukas

Chia on vienyt sydämeni ihan täysin. Chiansiemenissä itsessään on hyvin mieto maku (mieheni mukaan se maistuu jauhoille, ja allekirjoitan tämän). Siemeniä voi lisätä sellaisenaan mm. juomiin, leipätaikinaan ja puuron päälle. Uusi juttu minulle on valmistaa chian siemenistä vanukasta. Vanukas tekeytyy nesteen kanssa koostumukseltaan sopivaksi kun sen antaa lepäillä jääkapissa yön yli. Aamulla sitä saakin jo herkutella sellaisenaan tai hedelmäsalaatin kaverina. Kokeilkaa rohkeasti. Miedon makuinen vanukas kaipaa seurakseen reippaita makuja, joten pakastemarjat tai hedelmät saa hupenemaan nopeasti vanukkaan kaverina.


- - - - - - - - - - - -


tarvitset:

2,5 dl mantelimaitoa
3 rkl chian siemeniä
1 tl hunajaa
ripaus himalajansuolaa

Sekoita kaikki aineet kannelliseen purkkiin tai rasiaan. Ravista. Nosta jääkaappiin tekeytymään noin 12 tunniksi.
Vanukas säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

5 kommenttia:

 1. Mahtava vinkki! Minulla on kaapissa lojumassa melkein täysi pussi chiasiemeniä, jotka ovat kohta menossa vanhaksi.. olen tässä jo ehtinyt tuskastelemaan, kun en keksi niille mitään kunnon käyttöä. Käykö vanukkaaseen jokin muu maito kuin tuo mantelimaito?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käy tavallinenkin maito. Ja miksei myös tuoremehu. :)

   Poista
 2. Hämmentävää, että siitä tulee vanukasmaista noin helposti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Chiasiemen tekee ympärilleen hyytelömäisen kerroksen kun sitä liottaa nesteessä. Lopputulos muistuttaa vetelää hyytelöä. :) Vanukas ehkä kuitenkin kuvaa lopputulosta paremmin.

   Poista
 3. Jänskää! Minä en ole maistanut noita siemeniä koskaan.

  VastaaPoista