sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Chicks and chips - rapeat kananugetit

Olen joskus aikaisemminkin hehkutellut japanilaisen korppujauhon, pankojauhon, erinomaisuutta. Lopputulos paistamisen jälkeen on erinomaisen rapea. Pankojauhoa käytän ihan tavallisen kotimaisen korppujauhon omaisesti myös lihapullissa. Kakkuvuokaa en ole leivittänyt, toiminee varmaankin myös siinä. Murukoko on tavallista korppujauhoa suurempi, joten kakun pinta ei luultavasti ole ihan yhtä tasainen.

Pankojauhokylpyyn pääsivät eräs päivä kanan fileesuikaleet. Kevyt suolaus, pyöräytys pankojauhoissa ja öljyyn porisemaan. Luultavasti olisin voinut suorittaa myös vehnäjauho-kananmunaleivityksen, mutta tällä kertaa nopeus voitti. Uunissa kypsiksi tirisi kaupan ranut.

Nugetit ja ranskalaiset voi syödä sellaisenaan tai dippien kera.

- - - - - - - - - - - - - -

tarvitset:

n. 400 g kanan fileesuikaleita
suolaa
3 dl pankojauhoa

mietoa rypsiöljyä uppopaistamiseen

ranskalaisia


Mausta kanan fileesuikaleet kevyesti suolalla. Pyöritä yksi kanasuikale kerrallaan pankojauhossa ja aseta sivuun.

Kuumenna öljy kattilassa. Voit testata öljyn kuumuutta puisella hammastikulla: jos öljy alkaa kuohua tikun ympärillä, on se riittävän kuumaa.

Paista nugetit öljyssä kypsiksi. Kypsiä ovat, kun pinnan väri on kauniin kullanruskea.6 kommenttia:

 1. Enpä ole testannut pankojauhoja vielä kanaan, kampasimpukoiden uppopaistamiseen kylläkin :) Voisinkin seuraavaksi laittaa kyseisiä jauhoja myös jauhelihapihveihin, vaikka yleensä en käytä edes korppujauhoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monikäyttöistä on kyllä tämä pankojauho. Leipomiseen en ole vielä kokeillut. :)

   Poista
 2. Mistä näitä pankojauhoja saa ostaa ?löytyykö mistään isoista marketeista vai vaan erikoiskaupposta?:)vaikuttaa kyllä kokeilemisen arvoiselta reseptiltä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen ostanut Helsingin Tokyokanista. Meidän lähi Citymarketissa (Oulu/Kaakkuri) olen nähnyt sitä myynnissä myös.

   Poista
 3. Olen käyttänyt viime aikoina pankoa Äijäruokalan klassikossa tomates à la provençale. Antaa erilaisen, ja meistä paremman, rakenteen.

  VastaaPoista
 4. Hei! Tuleeko vielä postauksia ?

  VastaaPoista