keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Mehevät perunarieskat

Herkulliset ja nopeat perunarieskat syntyvät näppärästi ylijääneestä perunamuusista. Mielestäni parhaimman lopputuloksen rieskalle saa, kun käyttää oikeista perunoista tehtyä muusia eikä jauheversiota. Makeahko ja mehevä rieska on todella nopea valmistaa, ellei sitten tee pottumuusia juuri tätä ihanaa tapausta varten.

Itse tuntuma taikinaan on sormimuistissa, tarkkoja mittoja tähän ei ole valitettavasti antaa. Taikina syntyi noin neljästä desistä perunamuusia, parista desistä vehnäjauhoa ja pitkästä lorauksesta kermaa. Jauhon määrän arvioin siten, ettei taikinamassa ole vaivatessa tahmeaa, vaan ennemminkin siitä muodostuu pehmeä pallo. Taikinaa ei kuitenkaan saa tehdä liian kuivaksi. Lopuksi taikina vielä aateloidaan ja pehmennetään lorauksella hyvää kermaa. Ripaus suolaa voi olla tässä vaiheessa vielä paikallaan.

Muotoile taikinasta pieniä rieskasia pellille ja paista 200-asteisessa uunissa, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.






2 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselle! Oliskin jääkaapissa perunamuusin jämät niin tekisin heti ;) Helppoa ja hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se oli. Innostuspuuskassa tuli tehtyä näitä aika monena päivänä ja tosiaan myös ne pottumuusit tätä varten erikseen keittelin kun en tarpeekseni ekasta erästä saanut! Ehkä tätä rieskaa ei pitäisi mainostaa jämämuusin hyötykäytöllä. :)

      Poista