keskiviikko 14. elokuuta 2013

Samettisen makuinen keikauskakku mustikoista ja valkosuklaasta

Nyt on joku kakkukärpänen pistänyt pahemman kerran, sillä näitä juustokakkuja tupsahtelee meidän keittiössä niin tiheään että täytyy pian keksiä jokin uusi juttu mistä villiintyä yhtä totaalisesti. Herkkuahan nämä ovat ja syötyä tulevat aivan varmasti. Vastapoimitut mustikat houkuttelevat valmistamaan kaikkea hyvää mistä niistä saa kaiken ilon irti. Ja miksei tätä kakkua voisi valmistaa myös vadelmista tai punaherukoista. Varmasti hyvää!


- - - - - - - - - - - - -


Tarvitset:

n. 3 dl tuoreita mustikoita (tai muita marjoja)
2 kananmunanvalkuaista
2 dl kuohukermaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria ( + ekstravaniljaa esim. Dr. Oetkerin vaniljamyllystä)
1 rkl sokeria
100 g valkosuklaata
2-3 liivatetta
tilkka sitruunamehua
paketti Safari suklaamurukeksejä


Vuoraa haluamasi vuoka kelmulla, jätä reilusti kelmua yli jonka voit taitella valmiin kakun päälle. Itselläni oli käytössä Ikean metallinen puolipallon muotoinen vuoka.

Ripottele puolet mustikoista kulhoon, voit toki käyttää mustikkaa haluamasi määrän, itselläni menekki oli yhteensä kolmen desin luokkaa.

Laita liivatteet likoamaan viileään veteen.

Vaahdota kerma, puhdista vatkaimet huolellisesti ja vaahdota seuraavaksi valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon huolellisesti tuorejuusto ja mausta vaniljasokerilla, vaniljalla ja tavallisella sokerilla. Jos et pidä supermakeasta, voi sokerin määrää vähentää ja maistella massaa kun olet lisännyt joukkoon valkosuklaan.

Yhdistä joukkoon valkuaisvaahto. Sulata valkosuklaa ja sekoita mukaan.

Mikrota tilkka sitruunamehua kuumaksi ja sekoita joukkoon hyvin vedestä puristellut liivakot. Sekoita joukkoon ruokalusikallinen kermavaahto-tuorejuustoseosta ja sekoita liivatteet hyvin massaan. Itse käytin kolme liivatetta ja rakenteesta tuli pehmeän jämäkkä. Jos haluat rakenteesta pehmoisamman kaksikin riittää hyvin.

Kaada seos vuokaan mustikoiden päälle. Lisää loput mustikat tuorejuustoseoksen pinnalle. Murenna keksit ja ripottele murut päällimmäiseksi. Painele kämmenellä ne tiiviisti kiinni. Taita kelmujen reunat kakun päälle.

Nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön yli. Kumoa valmis kakku lautaselle ja poista kelmut.
Koristele tomusokerilla.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti