torstai 18. huhtikuuta 2013

Täytetty uunileipä

Viikonlopun leffailtaa varten valmistui muheva uunileipä. Rasvainen, suolainen ja ah, niin herkullinen!


- - - - - - - - - - - -


Tarvitset:

1 kaupan esipaistettu ciabatta
1 punasipuli
(valkosipulia)
reilusti voita
loraus oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
persiljaa
mieleistäsi juustoa (arkijuusto käy hyvin kunhan on rasvaista)

Sulata kattilassa voi. Sekoita joukkoon oliiviöljy, sipuli, mausteet. Anna sipulin pehmentyä. Lisää hienonnettu persilja vasta ihan lopuksi.

Leikkaa leipään syvä ristikko. Kaada sipuli-voiseos leivässä oleviin väleihin. Leikkaa juustosta tankoja ja paina ne myös leivän väleihin. Paketoi leipä folioon ja paista 225 asteisessa uunissa aluksi vartti. Tarkista leivän tilanne ja paahda leivälle pieni paistopinta ilman foliota ennen kuin otat leivän kokonaan uunista ulos.




Valmistaudu läpsimään ylimääräisiä sormia pois leipäsi ympäriltä!

4 kommenttia:

  1. Näyttää hyvälle! Kivaa pikaruokaa, tällaiset tuunausohjeet on hyödyllisiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos joku vielä värkkää meidän lapsuuden aikaisia uunilämppäreitä kinkulla, ananaksella ja ketsupilla, voisi hyvin seuraavalla kerralla kokeilla tätä!

      Poista
  2. Tällaisen herkun olen vallan unohtanut! Joskus kauan sitten on tullut useamminkin tehtyä samantyyppistä leipää, välillä pelkällä valkosipulivoilla. Hyvä muistutus Milla!

    VastaaPoista