Jokohan nämä Angry Birds -teemajuhlat tulevat ihmisillä korvista ulos? Tällä kuitenkin mentiin meillä muutama viikko sitten, kun pieni tyttäremme täytti 2-vuotta. Angry Birds on hänen mielestään kuitenkin tosi kova juttu. En parempaakaan ideaa synttäreille keksinyt, vaan ostin linnun ja possun kuvilla koristetut mukit, ilmapallot ja pöytäliinat. Helppoa kuin heinänteko.
Näitä Angry Birds -kakkuja löytyy varmasti yhtä monta erilaista kuin valmistajaakin, joten kannan oman korteni kekoon kakkuni toteutuksesta jos joku siitä saisi vinkkejä ja osviittaa miten voisi lähteä omaansa työstämään.
- - - - - - - - - - - - -
Tarvitset:
Ikean puolipyöreä metallinen kulho (jalk. 20 cm) (nokare voita, korppujauhoa)
Pohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivijauhetta
(kaakaopohjaan 1 rkl tummaa kaakaojauhetta ja 1 rkl vehnäjauhoa pois)
Voitele vuoka/kulho nokareella voita ja korppujauhota voideltu pinta.
Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sihtaa kuivat aineet joukkoon ja kääntele joukkoon.
Kaada taikina kulhoon ja paista 200 asteessa 35 minuuttia. Peitä kakku foliolla siinä vaiheessa paistoa kun pinnan väri on sopivan ruskea. Kokeile kypsyyttä tikulla.
Anna pohjan jäähtyä kulhossaan.
Täyte:
3 dl vispikermaa
1 rs Maraboun suklaalla maustettua Philadelphia tuorejuustoa
400 g pakastevadelmia
ripaus sokeria
loraus vettä
Vaahdota kerma ja sekoita suklaatuorejuusto joukkoon. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria tai vaniljasokeria.
Kiehauta vadelmat tilkassa vettä. Mausta sokerilla. Anna jäähtyä hyvin.
Kumoa kakku tasaiselle alustalle ja huuhtele kulho. Vuoraa kelmulla ja rakenna kakku takaisin kulhoon.
Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Voit kostuttaa kakun, mutta mikäli vadelmasose on riittävän kosteaa, voit jättää kostutuksen väliin. Täytä vadelmasoseella ja suklaisella tuorejuusto-kermavaahdolla. Peitä kakku kelmun reunoilla ja nosta jääkaappin maustumaan yön yli. Laita kakun päälle pieni paino.
Koristelu:
1-2 dl vispikermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
1 pkt punaista sokerimassaa
1 pkt valkoista sokerimassaa
1 pkt keltaista sokerimassaa
5 Käck-patukkaa
Muutama hammastikku nokkaa varten, tomusokeria
Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon vaniljakreemijauhe. Kermavaahto jämäköityy ja vaahdosta tulee hyvä kiinnitysaine kakun ja sokerimassan väliin.
Pehmitä sokerimassat käsissä ja kaulitse tomusokerin avulla. Koristele kakku. Muutama tippa vettä sokerimassojen välissä pitää ne hyvin yhdessä eikä kerrokset valu. Muotoile nokka vaikka edellisenä päivänä ja anna kuivahtaa. Kiinnitä hammastikuilla.
Söpö kakku <3 Ja oikein paljon onnea pikkuiselle!
VastaaPoistaKiitos, ja kiitos myös onnitteluista! Pienenä pilkunviilaajana silmät jäivät aavistuksen isoiksi, mutta kuten sanottu - tekijänsä näköinen. :D
PoistaHieno se on :) Kukin kakku saa olla persoonallinen ja just tekijänsä näköinen :D En mäkään ollut täysin tyytyväinen pikkumiehen synttärikakkuun, mutta hyvin se kelpasi silti.
Poista