tiistai 2. huhtikuuta 2013

Jogurttinen välipala smoothie

Operaatio pakastimen tyhjennys on alkanut. Mansikoita on jäljellä vielä toissa kesältä, herukoita edelliseltä, mustikoita viime syksyltä, valkoherukoita.. ties kuinka monen vuoden takaa. Marjoja on upotettu suurimmaksi osaksi lapsosen iltapuuroihin ja satunnaisiin leipomuksiin ja piirakoihin.

Vielä viime keväänä suruttelin näitä marjaisia smoothiejuomia viikottain useampia. Miksi sekin innostus sitten pääsi loppumaan? Tuliko uusi kesä ja tuoreet marjat? Oli miten oli, smoothiejuomat ovat tulleet takaisin ainakin minun arkeeni. Torun itseäni monesti epäsäännöllisistä ruoka-ajoista sekä äärimmilleen ajetusta nälän tunteesta joka aiheuttaa niin raivostuttavia mielitekoja. Mutta tämä jogurttinen smoothie on mitä mahtavin välipala. Tämä oikesti tekee kylläiseksi! Ja marjat häviävät pakastimesta kuin itsestään.


- - - - - - - - - - - - 


yhdelle

Tarvitset:

2 dl maustamatonta tai vaniljalla maustettua jogurttia
½ dl jäisiä mansikoita
½ dl jäisiä mustikoita
puolikas banaani
3 tl vehnäleseitä

Surauta kaikki sekaisin sauvasekoittimella.


4 kommenttia:

 1. Itselläni on niin pieni pakastin, että eipä sitä kovasti tyhjennellä kun ei sitä ihan kauheasti voi täyttääkään ;) Jääkaappi sen sijaan on kroonisessa jämätilassa, ja aina tulee ostettua lisää sitä sun tätä. Ja jämät lisääntyvät...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienessä pakastimessa luulisi olevan hyvätkin etunsa, ei tule täytettyä turhalla sinne jämähtävällä ruualla. :) Jääkaapin jämistä voi kehitellä pastakastikkeita ja pitsoja, niihin saa pestot ja täytteet katoamaan. :)

   Poista
 2. Meillä mansikat loppuvat aina kesken talven, vaikka niitä laitettaisiin kuinka paljon. Mustikoita on vielä tuhottavana, hyvä niin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos söisi soppia ja kiisseleitä ei tätä ongelmaa varmasti olisi. Löysin taannoin hyvän muffinsiohjeen jonne laitoin mansikkaa, herukoita ja vadelmia. Ne oli taivaallisia! Harmi kun hukkasin ohjeen enkä löydä sitä. :)

   Poista