keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Paistettua riisiä kanalla ja kasviksilla

Kiinalaisen ravintolan kotipaketista meillä jää usein reilusti riisiä yli. Riisin suurena ystävänä koitan aina ylijäämäriisistä keksiä jotain että jokainen jyvänen tulisi syötyä. Todella helppo ja nopea seuraavan päivän ruoka-annos syntyy niistä kasviksista mitä jääkaapista ja pakastimesta löytyy sekä muutamasta ohuesta kanan rintafileestä.

Tähän ruokaan ei ole tarkkoja mittoja, mututuntumalla mentiin.


- - - - - - - - - - - -


kahdelle

Tarvitset:

2 ohuen ohutta kanan rintafilettä suikaleina

2 tl perunajauhoa
ripaus suolaa
1 rkl rypsiöljyä

paistamiseen öljyä
tuoretta valkosipulia ja inkivääriä

pieni porkkana
pala purjoa
puolikas sipuli
pala kurkkua
pakastemaissia

suolaa, loraus vettä, kurkumaa, chilihiutaleita
muna


Marinoi hetki kanasuikaleita perunajauhossa, suolassa ja öljyssä. Sekoittele hyvin että jauho peittää kanapalat kauttaaltaan. Näin saat mehukasta ja pehmeää kanaa.

Pilko kasvikset. Lämmitä öljy, raasta öljyyn valkosipulia ja tuoretta inkivääriä. Älä anna rasvan kuumentua liikaa, sekoittele maut öljyyn. Paista kanapalat lähes kypsiksi. Lisää sipulit, porkkanasuikaleet ja maissi. Mausta suolalla ja kurkumalla. Lisää pieni loraus vettä. Lisää tässä vaiheessa myös chilihiutaleet jos haluat koko annokseen tulisuutta.

Kippaa joukkoon riisi ja sekoittele sekaan. Lisää lopuksi kurkkupalat. Riittää että kurkku lämpenee, rapea suutuntuma saa mielellään jäädä. Riko joukkoon muna ja sekoita se kuuman riisin joukkoon ja anna kypsyä hetki.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti