Eilen oli aikaa katsella päiväsaikaan ruokaohjelmia ja parahultaisesti Sikke loihti niin herkullisen näköisiä silakkapihvejä, että oli ampaistava vielä samana päivänä kauppaan! Pieniä muutoksia tein ohjeeseen sitä mukaa mitä korvaavia aineksia kotoa löytyy. Täytyy sanoa että tuli mehevimmät koskaan syömäni silakkapihvit.
Tarvitset:
30 silakkafileetä
3 munaa
4 dl maitoa
1 dl sinappia (Dijon)
suolaa ja pippuria
tilli-kaprisvoi
50 g voita
4 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
3 rkl kapriksia (itse käytin kapriksen marjoja joita hieman hienonsin)
ripaus suolaa jos voi on vähäsuolaista
leivitykseen
1 dl ruisjauhoja
1 dl pankojauhoa (japanilainen korppujauho, mutta tavallinenkin korppujauho käy)
Sekoita maito, munat, mausteet ja sinappi hyvin yhteen. Huuhtele silakkafileet ja kaada munamaitoseokseen marinoitumaan tunniksi.
Valmista maustevoi. Sekoita tilli, kaprikset ja suola voihin ja sekoita.
Nostele silakkafileet nahkapuoli alaspäin työtasolle ja täytä toinen puoli maustevoilla. Aseta toinen filee päälle ja aseta toinen silakkafilee kanneksi nahkapuoli ylöspäin.
Sekoita ruisjauho ja pankojauho keskenään. Leivitä silakkapihvin jauhoissa ja paista voissa pannulla kullanruskeiksi.
Kaveriksi sopii uudet perunat ja tillillä ja ruohosipulilla maustettu kermaviilikastike.
Hyvältä näyttää pihvit! Harmi, ettei meillä muut suostu silakoita syömään, eikä itselle viitsi sitten silakkapihvejä paistella.
VastaaPoistaMukavaa, että olet palannut blogin ääreen :)
Kiva, Anu, kun edelleen viihdyt mukana! Meillä kala maistuu erityisesti pikkuneidille. Hiukan "piikit" ja "langat" häiritsevät silakkapihveissä mutta hampaat töihin niin nekin unohtuvat. ;)
VastaaPoista