perjantai 19. heinäkuuta 2013

Thaityyliset ma haw -alkupalakakkuset

Blogipiknikille valmistin thaimaalaisvaikutteisia ma haw -alkupaloja. Oikeaoppisesti tämä jauheliha-maapähkinäpaistos tarjoillaan  tuoreen ananaspalan päältä. Piknikoloissa päätin tarjota paistosta rapulastuilta, joita oli käytetty löytämässäni reseptissä.

Ohjeesta tulee ainakin yli 20 rapulastua, mutta ohjeen puolittamalla saat ainakin saman verran pienempiä ananaspalan päällä tarjoiltavia alkupaloja.


- - - - - - - - - - - - -


Tarvitset:

400 g possun jauhelihaa
200 g hienonnettua maapähkinää
2-4 (koosta riippuen) salottisipulia
4 rkl kalakastiketta
5 rkl palmusokeria
6 rkl limetin mehua
2 rkl soijaa
8 kaffirlimenlehteä hienonnettuna (tai raastettua limetinkuorta)
paistamiseen tilkka öljyä

20 friteerattua rapulastua (saa kiinalaisista ravintoloista)
tuoreita korianterinlehtiä koristeluun


Jos et ole löytänyt kuorettomia maapähkinöitä, kuori ne ensin ja paahda maapähkinät kevyesti kuumalla pannulla. Kuoriminen on helppoa kun kaadat pienen määrän pähkinää kerrallaan (pieni kourallinen) kulhoon jossa on vettä reilusti. Lämmitä mikrossa kunnes vesi on reilusti kädenlämpöistä. Nyt kuori on pehmeää ja sen saa helposti puristettua pähkinästä irti.

Rouhi paahdetut pähkinät, suutuntumaa saa jäädä.

Paista pannulla salottisipuli pehmeäksi ja lisää possun jauheliha. Paista liha vaaleaksi ja riko kaikki möykyt mahdollisimman pieneksi.

Lisää joukkoon kalakastike, soija, palmusokeri, limen mehu ja hienoksi leikattu kaffirlimenlehti (tai yhden limen raaste, kuten itse käytin). En tiedä ajaako limenkuori läheskään samaa asiaa kuin limenlehti, mutta tällä kertaa mentiin näillä.

Lisää joukkoon paahdettu maapähkinärouhe ja sekoita hyvin.

Täytä rapulastut ennen tarjoilua. Koristele korianterinlehdellä.






7 kommenttia:

  1. Jee, juhuu, jippii!
    Nämä oli pala paratiisia, kiitos, Milla, ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meen ihan hämilleeni, kiitos kiitos kun tykkäsitte!

      Poista
  2. Just niin! Kutkuttivat makuhermoja, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kutkuttelevia makuhetkiä teille sinne jos näitä joskus päätät tehdä :) Kiitos!

      Poista
  3. Moi, Oletko ostanut noita rapulastuja ihan kotiin asti kiinalaisista rafloista? Löytyisköhän niitä etnisistä ruokakaupoista? Ihanan kuuloinen snack, pakko kokeilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Tällä kertaa hain rapulastut suoraan kiinalaisesta ravintolasta. Hyvin varustetuista ruokakauposta etnisten ruokien hyllyiltä voi löytää, Lidlin Aasia-teemaviikoilta niitä sai myös. Etnisistä ruokakaupoista löytää toivottavasti varmimmin.

      Poista
  4. Minä olen ostanut rapulastuja "raakana" ja friteerannut itse. Etnisistä ruokakaupoista löytyy.

    VastaaPoista