torstai 11. heinäkuuta 2013

Rusinaiset aamupalakeksit

Olen tehokkaimmillani yleensä heti aamusta, joten taikinakulhoon tarttuminen heti välttämättömien aamupuuhien jälkeen ei ole mitenkään outoa meidän perheessä. Perheen pienin on innokas apulainen keittiössä ja monesti on kiva keksiä helppoja leivontajuttuja jotka ovat hänen kanssaan helppoja toteuttaa. Pullien ja sämpylöiden vaivaaminen ja pyörittely taitaa häneltä kysyttäessä olla lempihommien kärkipäässä. Keksit teimme tällä kertaa ensimmäistä kertaa yhdessä. Yksinkertaiset aineet ja herkullinen taikina taitavat olla ainakin näiden aamupalakeksien kulmakiviä.


- - - - - - - - - - - - -


n. 12 isoa keksiä

tarvitset

115 g voita
1,7 dl fariinisokeria (reilu puolitoista desiä)
1 tl hyvää vaniljaa/vaniljasokeria
1 kananmuna
1,7 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl kanelia
ripaus suolaa
1,7 dl rusinoita
3 ½ dl puurohiutaleita


Anna voin pehmetä huoneenlämmössä. Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää vanilja, suola ja kananmuna. Sekoita hyvin.

Yhdistä kuivat aineet ja sihtaa voi-sokerivaahtoon. Sekoita hyvin.

Lisää lopuksi puurohiutaleet ja rusinat. Halutessasi kekseihin lisärousketta voisi kuoritut auringonkukansiemenet toimia hyvin.

Nosta valmis taikina hetkeksi pakastimeen kohmettumaan. Ota jäätelökauhalla taikinasta puolipallukoita ja nostele pellille.

Paista 175 asteisessa uunissa 10-12 minuuttia. Anna keksien jäähtyä hyvin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti