maanantai 1. heinäkuuta 2013

Herkkusienibruschetta

En tiedä onko tämä hyvä vai huono juttu kun panostan mielelläni enemmän lounaaseen kuin aamupalaan. Lounasleiviksi tein rapeita herkkusienibruschettoja. Rasiasta herkkusieniä sai loistavia lämpöisiä leipiä. Herkkusienien tilalle sopisi hyvin myös siitakkeet tai osterivinokkaat. Metsän sekalaiset sienet ryöppäyksen jälkeen toimisivat mainiosti myös!


- - - - - - - - - - - -


kahdelle

Tarvitset:

1 esipaistettu patonki
nokare voita
rasia herkkusieniä
1 keskikokoienn sipuli
2 rkl tuoretta persiljaa
suolaa ja pippuria
n. 2 tl (tai makusi mukaan) sitruunamehua

ranskankermaa, villirucolaa


Leikkaa patongista paloja, voitele ne kevyesti voilla ja paahda uunissa kauniin värisiksi.

Puhdista sienet, leikkaa pystysuunnassa paloiksi. Kuutioi sipuli.

Paista kuumalla pannulla voissa sipuli ja sienet. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

Levitä paahtuneen leivän päälle ranskankermaa sekä muutama lehti rucolaa. Nostele paistettuja sieniä ja sipulia päälle ja rouski menemään!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti