sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Raparperi-rosmariinichutney

Hesarin ohjetta mukaillen tein saamistani raparpereistä mitä herkullisinta chutneyta. Chiliä laitoin ohjetta reilummin ja silti maku ei ollut mielestäni liian potkiva. Ehkä kaksi keskivahvaa chiliä yhden sijaan olisi antanut raparperille vahvan makuvastuksen.

Tämä chutney maistui patongin ja brie-juuston kera. Juhannuksena se oli oiva kaveri grillatun kanan kanssa.


- - - - - - - - - - - - -


600 g raparperiä (tai hiukan enemmän)
1 punasipuli
2 tl hienonnettua punaista chiliä (tai 2 keskivahvaa chiliä jos haluat voimakasta)
1 dl punaviinietikkaa
3 dl hillosokeria
1 ½ dl kidesokeria
ripaus suolaa
4 oksaa tuoretta rosmariinia


Kuori ja pilko raparperit. Paista sipulikuutiot ja hienonnettu chili öljytilkassa kattilassa. Kun sipuli on kuullottunut, kaada joukkoon punaviinietikka ja anna kiehahtaa.

Kaada joukkoon kaikki muut ainekset paitsi rosmariini. Sekoita varovasti ettei raparperipalat hajoa liiaksi.

Kun raparperi on pehmeää ja näin ollen kypsää, saksi rosmariininoksat lehtien välistä joukkoon.

Purkita puhtaisiin lasipurkkeihin ja säilytä viileässä.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti