Tämä chutney maistui patongin ja brie-juuston kera. Juhannuksena se oli oiva kaveri grillatun kanan kanssa.
- - - - - - - - - - - - -
600 g raparperiä (tai hiukan enemmän)
1 punasipuli
2 tl hienonnettua punaista chiliä (tai 2 keskivahvaa chiliä jos haluat voimakasta)
1 dl punaviinietikkaa
3 dl hillosokeria
1 ½ dl kidesokeria
ripaus suolaa
4 oksaa tuoretta rosmariinia
Kuori ja pilko raparperit. Paista sipulikuutiot ja hienonnettu chili öljytilkassa kattilassa. Kun sipuli on kuullottunut, kaada joukkoon punaviinietikka ja anna kiehahtaa.
Kaada joukkoon kaikki muut ainekset paitsi rosmariini. Sekoita varovasti ettei raparperipalat hajoa liiaksi.
Kun raparperi on pehmeää ja näin ollen kypsää, saksi rosmariininoksat lehtien välistä joukkoon.
Purkita puhtaisiin lasipurkkeihin ja säilytä viileässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti