Jo vuosia sitten olen raapustanut tämän pettämättömän New Zealand moist carrot caken ohjeen reseptikirjaani. Reseptit Suomen ulkopuolelta voivat olla hyvin mutkattomia ja helppoja. Lopputulos on kuohkea ja mehevä. Ei siis ikuisuuksien kestävää voi-sokerimössön vaahdotusta tai sen ihmeemmin kananmunienkaan, aineet muutamassa osassa sekaisin, viimeinen sekoitus ja se on siinä.
- - - - - - - - - - - - -
½ peltiä/1 pieni pellillinen
Tarvitset:
250 g vehnäjauhoja
170 g ruokosokeria
175 g fariinisokeria
3 munaa
175 ml öljyä (miedon makuista esim. Keiju rypsi)
55 ml ranskankermaa
2 tl vaniljaesanssia
2 tl kanelia
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
300 g porkkanaraastetta
75 g kookoshiutaleita
Kuorrute:
50 g pehmeää voita
50 g tomusokeria
110 g maustamatonta tuorejuustoa
½ sitruunan mehu
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat valmiiksi.
Mittaa munat, öljy, ranskankerma ja vaniljaesanssi isoon kulhoon. Sekoita.
Lisää joukkoon sokerit ja sekoita hyvin joukkoon, riko mahdolliset sokeripaakut.
Mittaa kuivat aineet erilliseen kulhoon ja sihtaa osissa joukkoon. Sekoita hyvin.
Lisää lopuksi kookoshiutaleet ja porkkanaraaste.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja anna paistua uunin keskiosassa puolisen tuntia. Kokeile kypsyyttä tikulla.
Valmiste kuorrute. Vaahdota voi ja tomusokeri. Vatkaa tuorejuusto joukkoon ja mausta sitruunamehulla. Levitä jäähtyneen pohjan päälle. Koistele halutessasi mantelirouheella.
Mitämitämitä? Otitko sitten muotilla siitä levystä tuommoisia pyöreitä kakkusia??? Hirmu kiva idea!
VastaaPoistaJuu otin, eiks oo aika söpöjä! Jostain bongasin kuvan, missä oli ystävänpäiväksi leikattu sydämenmuotoisella piparimuotilla mokkapaloja. Siitä se idea sitten lähti.. ;)
PoistaTämä näyttää riittävän kostealta tapukselta. Tykkään!
VastaaPoistaps. kuva on kiva!
Meheväistä ja kosteaa, ei pölissy suussa! Ja kiitos, kyllähän noita kuvia saa aina pitkän liudan ottaa enenku yhden kelpuuttaa esille. You know. :)
PoistaIhan mahtava ohje! Kiitos tästä! :)
VastaaPoista