maanantai 21. tammikuuta 2013

BLT - peksuu, salaatinlehtiä ja tomskuu

Klassikkoleivästä on moneksi. Aina nälkäisen keittiössä BLT-leipä valmistui supernopsaan ja nälkäiseen masuun se hävisi muutamalla haukkauksella. Aikaavievin osio oli sipulin huolellinen karamellisoiminen. Siinä ei mielestäni ole onneen oikotietä, se pitää tehdä juuri niin hitaasti ja huolellisesti että lopputulos on täydellinen. No okei, kyllä minä oikaisen. Teelusikallisella siirappia. :)


- - - - - - - - - - - - 

kahdelle

Tarvitset:

1 esipaistettu ciabatta

pekonipaketti
2 mehevää tomaattia
salaatinlehtiä
majoneesia
sipulia


Aloita karamellisoimalla sipuli. Paista sipulirenkaita voinokareessa miedolla lämmöllä tarpeeksi pitkään. Väri tummuu, sipulin koostumus lähes hajoaa ja maku on muuttunut makeaksi. Voit lisätä teelusikallisen siirappia joka makeuttaa sipulia entisestään.

Paista pekonit rapeiksi, valuta paperin päällä. Huuhtele salaatinlehdet ja viipaloi tomaatti. Paahda leipä rapeaksi ja kokoa leipä.




2 kommenttia:

  1. Tuollaisen jos saisin just nyt aamiaiseksi, ei työpäivästä voisi tulla kuin supertehokas. Pekonileipää voisi sanoa työhyvinvointileiväksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamiainen, lounas, päivällinen ja jopa iltapala! Työkykyä ylläpitävä voileipä eli tyky-leipä. ;)

      Poista