Kinkkusuikaleet, ananas ja pepperoni tuntuvat joskus olevan liikaa pizzassa, kun taas kolmen juuston rasvapommipizza olisi mitä loistavin vaihtoehto taltuttaa nälkä. Tätä pommia en kovin usein syö, muistin sen heti kun olin saanut ahmittua kolmanneksen pizzasta. Toisaalta tämä on loistava vaihtoehto taltuttamaan hetkellisen roskaruuan himon. Salaatti maistuu taas mainiolta tämän jälkeen. ;)
- - - - - - - - - - - - - - -
Tarvitset:
pizzapohja (pellillinen)
2 ½ dl vettä
25 g tuorehiivaa tai 2 tl kuivahiivaa
4-5 dl vehnäjauhoja
suolaa
2 rkl öljyä
valmista tomaatti-basilikapastakastiketta
pizzajuustoraastetta
aurajuustoa
mozzarellaa
tuoretta basilikaa
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Sekoita siihen hiiva ja suola. Sekoittele joukkoon vehnäjauhot ja jätä taikina pehmeäksi ja kimmoisaksi. Vaivaa lopuksi öljy taikinaan. Anna kohota.
Jaa taikina kahteen osaan jos haluat kaksi pyöreää pizzaa. Levitä päälle tomaattikastike, juustot ja tuoreet basilikan lehdet.
Paista uunissa 225 asteessa kunnes juusto saa aavistuksen väriä ja pizzan reunat ovat kauniin väriset.
Tarjoile tuoreen basilikan kanssa, paljon parempaa kuin kuivattu oregano!
Pizza formaggi. Hyvää. Ja kolahtaa vatsaan kuin tonninen kivi...
VastaaPoistaJuurikin näin!
PoistaJuustopizza on ihan parasta pizzaa! Mietinkin tässä juuri, että mitä pizzaa tekis mieli viikonlopuksi. Ehkäpä nyt vois tehdä just juustoversiota :)
VastaaPoistaJuustoversiot kehiin! Ensi kerralla teen paksun pitsapohjan, nostatan oikein kunnolla ja roiskin juustot päälle. Se voi suussakin maistua vähän erille. :)
PoistaSe näyttää tosi herkulliselta! Me teimme pari kertaa pizza kotona, mutta pohja ei koskaan tullut tosi hyvää... :(
VastaaPoistaSeuraava kertaa kokeilen sinun reseptillä :)
Hyvää viikonloppua!
Tällä ohjeella on pitsat poikineen valmistettu. Joskus korvaan muutaman ruokalusikallisen vehnäjauhoa ruisjauholla, toimii. Kokeile ihmeessä ja kerro maistuiko. :) Mukavaa viikonloppua!
Poista