torstai 24. tammikuuta 2013

Pataleipä

Sisäinen leipurini ponkaisi kattoon törmätessään tähän pataleipäreseptiin. En ollut vastaavasta koskaan kuullutkaan, leivän paistaminen uunipadassa! Ihana oranssi patani saisi jälleen uuden käyttötarkoituksen. Sitten muistin: kannen nuppi ei kestä yli 190 asteista lämpöä. Onneks kaapissa oli vielä keraaminen patani, jes. Leivän tekoon!

Huomiota hoo. Leipätaikina tekeytyy ennen paistoa 12-18 tuntia huoneenlämmössä.


- - - - - - - - - - - - - -


Tarvitset:

7 dl luomuvehnäjauhoja
2 tl hyvää suolaa
0,5 tl kuivahiivaa
3,5 dl kädenlämpöistä vettä


Yhdistä kuivat aineet, lisää vesi ja vaivaa taikina. Laita taikina kulhoon kannen/kelmun alle ja anna seistä huoneenlämmössä 12-18 tuntia.

Lämmitä uuni 225 asteeseen ja anna padan kuumentua samalla.

Pyöräytä ennen paistoa taikina palloksi ja halutessa viiltele taikinapallon pintaan viiltoja.

Paista leipää kannen alla ensin puoli tuntia. Nosta kansi pois ja paista vielä vartti.





Voila!


3 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanalta. Tätä pitää kokeilla! Kiitti Milla! Tämä leipominen ja ruoanlaitto meillä suvussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli niin helppo ohjekin että tämä onnistuu keneltä vain! :)

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta, tuli tosi hyvä leipää!! :)

    VastaaPoista