sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Kanelikierteet syntisellä tuorejuustokuorrutteella

Jos ei ole vielä tähän mennessä tullut ilmi, niin todettakoon vielä kerran. Minä olen kovan luokan pullahiiri. Jep. Nyt se tuli sanottua. Erityisesti kaikki missä on täytteenä voita, sokeria ja kanelia.

Nämä pullat muistuttavat hyvin läheisesti Arnoldsin Spinnyä tai Cinnabonin kanelirullia. Tuli pieni ikävä ulkomaille, missä jälkimmäisen lafkan pulleroilla herkuteltiin lähes joka päivä. Tällä reseptillä pääsee hyvin lähelle sitä kokemusta ja syntinen tuorejuustokuorrute on piste iin päällä.

Löysin tämän ohjeen Erikan Sweet Dreams...-herkkublogista, joka tarjoilee lukijoille ihanien ohjeiden lisäksi vielä herkullisempia kuvia - käykäähän katsomassa! Olette varmasti sen jälkeen sokerikoukussa.


- - - - - - - - - - - -


n. 12 pullaa

Tarvitset:


taikina

1,5 dl lämmintä maitoa (n. 45-asteista)
0,7 dl sokeria (+ 1 rkl)
1 pss kuivahiivaa
0,5 dl voisulaa
2 munaa
6 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
3 tl kardemummaa
2 rkl maitorahkaa

täyte

1,5 dl muscovado- tai fariinisokeria
2,5 rkl kanelia
50 g pehmeää voita

kuorrute

1 rs maustamatonta tuorejuustoa
50 g pehmeää voita
5 dl tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria
ripaus suolaa


Lämmitä maito, lisää kuivahiiva ja ruokalusikallinen sokeria. Sekoita hyvin. Anna seistä kymmenisen minuuttia.  

Lisää perään munat, loput sokerista, maitorahka, suola, kardemumma ja voisula. Sekoita hyvin. Ala alustaa jauhoja. Tunnustele taikinaa ja lisää jauhoja jos taikina tuntuu liian pehmeältä. Taikina on valmis kun se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta.

Anna taikinan nousta hyvin peitettynä lämpimässä paikassa tunnin ajan.

Kauli taikina suorakulmion muotoon. Voitele taikinalevyn päälle pehmeä voi, ripottele päälle sokeri ja kaneli. Jätä voitelematta taikinalevyn yläreunasta parisen senttiä. Voitele se halutessasi kevyesti vedellä. Näin paistaessa pulla ei räpsähdä auki.

Kääri taikina leveältä sivulta napakalle rullalle ja leikkaa yhtä suuriin palasiin. Kohota pullia puoli tuntia ennen paistoa. Ennen kohotusta voit myös raakapakastaa pullat ja sulattaa ja paistaa myöhemmin. (Hyvä Erika, kiitti vinkistä!)

Paista pullia 200-asteessa 20-22 minuttia, tai kunnes pullat saavat kevyen kullanruskean värin.

Vatkaa tehosekoittimella kuorruteainekset hyvin sekaisin. Nostele lusikalla tuorejuustokuorrutetta kuumien pullien päälle ja tarjoile heti.






Nämä pullat valmistuivat mieheni ja minun kolmannelle hääpäivälle, siksi kuvaan sain tukittua myös muutaman kukkasen. :)


4 kommenttia:

  1. Onnea hääpäivän johdosta, onko siitä oikeasti jo kolme vuotta? Nää pullat on aivan ihanan kuuloisia! Tuorejuustokastike ei voi olla muuta kuin taivaallista. Tein muuten jokin aika sitten kans pullia, joihin tulee kastiketta päälle (toffeeta). Näitä pitää kyllä kokeilla myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vastahan sitä Dubaissa ihmeteltiin häämatkalla. :) Kurkkasin sun toffeepullat, aika herkkuja!

      Poista
  2. Heippaa! No täälähän nämä mun pullat on ;D Niin tuli mieleen kun tossa alussa kirjoitit Cinnabonin pullista! JUURIKIN ne pullat oli mun inspiraatio! Näin kerran ohjelmassa kun joku mies yritti niitä jäljitellä, enkä sitten mitenkään muistanu mitä se niihin laitto.. joten meni sitten ihan arpapeliksi, mutta HYVÄ jos onnistuin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippaa, kiva kun jätit kommenttia. Mä en ymmärrä miten saat sun pullista niin täydellisiä? :D Mun pullat näyttää aika hirveiltä kun tulevat uunista. Syytän uunia. ;)

      Poista